Emekliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şubesi tarafından Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi. 
Emekliler Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şubesi tarafından Zonguldak Atatürk Anıt'ına çelenk konuldu.
Törene, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş ve üyeleri katıldı. Törende, saygı duruşunun ardından konuşma yapan Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 30 Haziran 1927 emekli olduğu gün bugün. Biz Türkiye İşçi Emeklileri Derneği bugünü Emekliler Haftası olarak her sene 96 şubemizle ve genel merkezimizle kutluyoruz. Emeklilik, sosyal güvenliğin en temel koruma amacıdır. Sosyal güvenlik kapsamında gelir ve aylık alanlarında insanca yaşamaya yetecek bir gelir güvencesine sahip olamadığımız görülmektedir. İşçi emeklisi olarak nitelenen 4-A emeklileri gelir ve aylıklarında bu güne kadar yapılmayan intibaklar sonunda bu kesim haksızlığa uğramış bir grup olarak tanımlanmaktadır.
İşçi emeklilerimizin en temel hakkı olarak 20 senedir her platformda dile getirdiğimiz intibaklarımızın bir an önce yapılmasını isteyen Türkiye İşçi Emeklileri Derneği ancak sesini duyurabilmiş ve 2013'te intibak adı altında bir iyileştirme yapılacağının güvencesinin almış bulunmaktayız. Yeterli değil ama destekliyoruz, emeklimize hayırlı olsun dedi.