Alaplı Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Uysal, emeklilerin  büyük bir çoğunluğunun sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek "Bugün en çok ihmal edilen kesim  emeklilerdir" dedi.

Alaplı Tüm İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Kazım Uysal yaptığı açıklamada, "Değerli emekliler yıllarca çeşitli iş kollarında gençliğini enerjisini harcadıktan sonra emekli oldunuz. Şimdi hak ettiğiniz emeklilik günlerinizde istediğiniz bir hayat yaşayabiliyor musunuz? Buna evet demek zor hatta imkansız biz emekliler böyle bir hayatı hak etmedik ama hakkımızı almaya çalışmak için birlik içinde olmadık, ya da oldurmadılar. Değerli emekliler yaşam hakkı her insanın en doğal hakkıdır. Böyle bir yaşam da günün şartlarına göre maaşla mümkündür. Bugün en çok ihmal edilen kesim emeklilerdir. Emeklilerimizin yarısından fazlası açlık sınırı altında maaş almaktadır. Bu şartlar altında yaşama bağlı kalıp yaşamak imkansızdır. Çoğumuz maaş aldığımız gün ay sonunu hesap yapmaktadır. Haklarımızı almak için çalıştığımız zamanda sendikalarla aldık. Emekli olunca da bunu derneklerle yapmak zorundayız. Bu hakkı arayan emekliyi anlayan onlarla aynı sıkıntıyı yaşayan çözüm için vereceğimiz fikirlerle birlikte gerekli yerlere ulaştıracak takipçisi olacak bu yolda mücadele verecek inanca sahip gücünü bu yolda harcayacak insanlarla birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Tüm işçi emeklileri Alaplı Şubesi olarak 30 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında dernek lokalinde emeklilerle değerlendirme toplantıları yapılacaktır. Tüm emeklilerimiz davetlidir. Her insan aynı fikir çok insan çok fikir anlayışıyla doğruyu bulma gücü birleştirmeye, yarına daha iyi bakmak umuduyla  30 Haziran emekliler gününüz kutlu olsun"