Alaplı Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Uysal Dernek olarak amaçlarının üye sayısını 1 Yıl içinde 2000’e çıkartmak olduğunu ve İlçede Emeklilerin faydalanabileceği bir Lokal kazandırmak olduğunu bildirdi.

Alaplı Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Uysal bir basın toplantısı yaparak Yönetim Kurulu Üyelerini basına tanıttı. Dernek olarak amaçlarının üye sayısını 2000’lere çıkarmak olduğunu belirten Uysal, “ Şu anda 170 Üyemiz bulunmakta geçmiş yönetimin Genel Merkez tarafından görevden alınması sonrası genel merkezimiz bu göreve bizleri layık gördü. Amacımız 1 yıl içerisinde Derneğin üye sayısını 2000’lere çıkarmak hedefindeyiz. Bunun yanı sıra İlçede Emeklilerimizin faydalanabileceği bir Emekliler lokali yok biz bu lokali emeklilerimize kazandırmak istiyoruz”  dedi.

Uysal, yaptığı açıklamada şunları kaydetti. “Emekliler Derneğimiz uzun zamandır görevini yürüttüğü rampalı çarşıdaki yerinden Hükümet Konağı karşısındaki yerinde daha geniş, sağlıklı şekilde görevini yerine getirip bundan sonrada emeklilerimize layık olduğu hizmeti vermeye çalışacaktır. Emeklilerimizin sadece kömür yazımında değil yılın her günün de ihtiyacına cevap verebileceği lokali ile buluşma yeri olup sosyal yaşam içinde olunmasına çalışacaktır. Emekli olmuş insanlarımızın ün işgücünden yararlanmış bugünde bilgi ve tecrübelerinden faydalanmaya imkân sağlamaktır.

Yorgunluk karamsarlık durumunda dirençler karşılayıp birbirimize zaman ayıran bunu dernek lokalinde paylaşmaya çalışılmalıdır. Emekli hayatını sevmek çalışmaların sosyal bir ortamda dinlenerek yaşamak olmalıdır. Emekli olmak kenara çekilmek değil, bilgisine başvurulup birlikte daha iyi ortamlar için çalışmak olmalıdır.

Emeklimizin hak ve hukukunun Şube ve Genel merkez olarak takip edilip üyelerimize bildiri ile gazete ve telefonla bildirilmelidir.

Emeklilerimizin yılda bir kez piknik yapma ortamı sağlanıp birbirlerini yıllarca görmemiş arkadaşları buluşturup kaynaştırılmalıdır. Bunların yapılabilmesi için üye katılımlarını sağlamak gerekmektedir. Bunun için emeklilerimizi her gün dernek lokalinde beklemekteyiz.

Kömür yazılımı devam etmekte olup 2 ay ödemesiz 8 ay taksitle 450 TL olup eve teslim edilecektir. Yeni telefonumuz 3782330 her zaman haberleşme imkânı olacaktır.

Biz emeklilerimizin ihtiyar yorgun olmasını değil ileri yaşta ama yaşamayı seven hayata bağlı severek yaşayan bahtiyar insanlar olmasını istiyoruz”