Uysal, Bölgede ekonomik krize bağlı olarak yaşanan işsizliğin mağdur durumda olan emeklilere de yeni yükler getirdiğini bildirdi.

Alaplı Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Uysal, bölgede işsizliğin artmasına bağlı olarak meydana gelen olumsuzluklardan emeklilerinde etkilendiğini belirtti. Emeklilerin mevcut sıkıntılarının yanında işsizlik nedeniyle kendi çocuklarına iş bulamama sıkıntısı yaşadığını belirten Uysal, "Bölgemizde ekonomik kriz nedeniyle meydana gelen işsizlikle birlikte zaten zar zor geçinen kendisini ve eşini yeterli beslenme ve sağlık sorunlarına cevap veremeyen emeklimiz çocuklarına ve torunlarına da bakmak zorunda kalmıştır" dedi.
Yaklaşan Ramazan Bayramı ve hemen sonrasında okulların açılacağını belirten Uysal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Yaşamı boyunca bin bir zorlukla yaşamış emeklilerimiz geride kalan günlerini sakin bir ortamda, krizden uzak yaşamak isterken işsiz kalan çocuklarının sıkıntısını yaşamak zorunda kalıyorlar. İşsizlik nedeniyle boşta kalan çocuklarına bakmak zorunda kalan emeklilerimiz mağdur durumda kalmışlardır.
Yaklaşan Ramazan Bayramı da sevinçten çok mateme dönüşmüştür.
Emeklilerimize okulların açılmasına az bir zaman kala torunlarının okul masrafı da var olan ekonomik sıkıntıya da yeni yük katacaktır.  Giderek zorlaşan hayat şartlarında emeklilerimize umutlu gün vaat etmesek de yaşamları boyunca sabırla beklemiş olan ve bunu kendine meziyet olarak kabul eden emeklilerimize saygılar sunar, dertlerini paylaşmak sorunlara karşı en azından konuşup çare aramak için kendilerine ait olan Tüm İşçi Emeklilerine Derneğine davet ediyoruz."