Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi'nin 17. Olağan Kongresi Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye; Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, SGK İl Müdürü Kamuran Öner, SGK Çaycuma Şube Müdürü Ferhat Acar, Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, Muhtarlar Derneği Başkanı Cemil Usluer, Zonguldak Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar, Çaycuma Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nemci Güneş, ADD Başkanı Bayram Cura, THK Başkanı Feridun Güner, eski Belediye Başkanı Yardımcısı Orhan Yardımcı, Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı. Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi Başkanı ve kongrenin tek adayı Nizamettin Eyidoğan ilçedeki köprü faciasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Belediye Başkanı Mithat Gülşen emeklilerin dayanışmasından mutlu olduklarını Genel Başkan Kazım Ergün'ün örnek bir kişilik olduğunu ifade etti. Gülşen, "Zonguldak lobisi oluşturma çabası, işçiler adına yaptıkları ve sosyal, kültürel çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, "Zonguldak nüfus bazında emekli sayısı bakımından Türkiye birincisi olmuştur. 67 ilin iş, aş bulduğu bu memleket emekli kenti olmuştur. Zonguldak'ın 139 bin 075 çalışanı, 145 bin 104 emeklisi, Türkiye'nin 17 milyon 350 bin 252 çalışanı, 10 milyon 41 bin 607 emeklisi vardır. Bu tablo değişmedikçe Başbakan kim olursa olsun emeklilerin hayatı düzelmez. Türkiye üretmeden tüketen ülke haline geldi diye konuştu.
Dernek çalışmaları hakkında da bilgi veren Ergün, Ankara Kızılay'da misafirhane yapacakları müjdesini verdi. Ergün, "7 bin emekli üyesi olan Çaycuma'da salonda 200 kişi var. Emeklilerin hak arama noktasında bir araya gelemedikleri il Zonguldak'tır. Derneğimiz yılda 18 lira gibi küçücük bir aidatla yaşayan kurumdur. Çeşitli il ve ilçelerde şube binalarımız, modern bir Genel Merkez binamız var. Çalmadık, çaldırmadık, emekliye yakışır bir bina yaptık.
 Erdek'te otel satın aldık, eğitim merkezi kurduk, Tarsus'da dispanser, Mersin'de huzur evi açtık. Ankara Kızılay'da emeklilerimizin evinde gibi hissedecekleri en az 100 yataklı bir misafirhaneyi hayata geçireceğiz. İntibak yasasını 20 yıl uğraştıktan sonra çıkartan biziz. KEY yardımları sayemizde ortaya çıktı dedi.
Tek listeyle gidilen kongrede Nizamettin Eyidoğan Başkanlığındaki yeni yönetim Ramazan Hotlu, Yılmaz Oruç, Yaşar Demir ve Recai Oral isimlerinden oluştu.