CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk Sosyal Güvenlik Bakanı  Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede, geçim şartlarının zorluğuna dikkat çekerek, emeklilere ikramiye verilip verilmeyeceğini sordu.

 

Köktürk soru önergesinde konuyu şöyle dile getirdi:  

 

 “Temmuz ayında, 6 aylık enflasyon oranında zam alacak olan emekliler, Ramazan öncesi de ikramiye müjdesi bekliyor. Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği'nden yapılan açıklamada, çalışan tek kişinin açlık sınırının bin 485 TL olduğu belirtilerek, "Emekli Bağ-Kur'lunun maaş ortalaması 965 TL, emekli SSK'lının ortalaması bin 187 TL, emekli memurun ortalaması ise bin 450 TL. Bu maaşlarla en az dört kişilik ailelerini geçindirmekteler" denildi. Açıklamada, hükümetin açıkladığı enflasyon oranının emekliyi vurduğu savunuldu. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "4 kişilik bir ailenin asgari geçim endeksi son bir yıl içinde 304 TL arttı. Emekliye 146 TL zam yapıldı. Emeklinin 304-146=158 TL alacağı var. Ramazan ayı geldi emekli kara kara düşünüyor. Bu yüzden emeklilere ikramiye verilmesini talep ediyoruz" Açıklamada ikramiye rakamının da en az 300 lira olması istendi…” (Ulusal Basından)

 

Buna göre;

 

1.      Emeklilerimizin hakkı ve makul ikramiye taleplerini olumlu değerlendirerek gerçekleştirmeyi düşünüyor musunuz? 300 TL’den az olmamak üzere emeklilerimize ikramiye verecek misiniz?

 

2.      Her fırsatta söylediğiniz gibi şayet ekonomimizin çok iyi gidiyorsa ve Türkiye Milli Geliri artan, refah düzeyi yükselen bir ülke haline gelmişse, bu durumda AKP hükümetinin Bakanı olarak, emeklilerimizin ikramiye talebini olumlu olarak değerlendirmeniz gerekmez mi?