6 Bin üyesi bulunan Ereğli Emekliler Derneği’nin 2. Başkanı Saip Erarslan, üyelere taşkömürü alımında kolaylıklar sağlandığını, özel bir hastane, seyahat firması ve bir alışveriş firması ile yapılan anlaşma gereği indirim uygulandığını duyurdu.

 

Erarslan, 24 bin emeklinin bulunduğu Ereğli’de dernek hizmet binasında emeklilerin her türlü dilekçelerini yazabilecek bir görevli bulundurduklarını hatırlatarak, “Emeklilerimize derneğimizde yaşayabilecekleri sorunların çözümü için elimizden geleni yapmaya hazırız. Koltuklar gelip geçicidir, önemli olan emeklimizin evine gülerek gidebilmesidir” dedi.

 

 

Kdz. Ereğli Emekliler Derneği’nin 1972 yılında kurulduğunu ve ülke genelinde Türkiye Emekliler Derneği’nin ise 97 şubesi ile 1 milyona yakın emekliye hizmet verdiklerini anımsatan Saip Erarslan, derneğin çalışmalarına ve hedeflerine ilişkin gazeteniz Önder’e açıklamalarda bulundu. Görevde bulundukları süre içerisinde bölge halkına hizmet edebilmek için ellerinden gelen özveriyi ortaya koymaya çalıştıklarını vurgulayan Erarslan şu bilgileri verdi:

 

24 BİN EMEKLİ YAŞIYOR

Ereğli Emekliler Derneği Şubesi olarak 6 bin civarında üyemiz vardır. 6 Bin üye fazla mıdır dersek? Hayır, ben böyle emeğin kenti olan 24 bin emekliye hitap eden Ereğli’de, 6 bin rakamını az buluyorum. Ya bizde bir eksiklik var kendimizi yeterince anlatamıyoruz ya da emeklilerimizin kitle örgütlerine üyelikleri zayıf.

 

KÖMÜR ALMA KOLAYLIĞI SAĞLANIYOR

Biz göreve geçtiğimiz yıl Haziran ayında geldik. Biz geldik geleli buraya bizden önce sürekli olarak her sene periyodik olarak emeklilerimize yakacak kömür alımında katkı sağlıyorduk. Mayıs ortalarında başladı 550 ton şuan emeklilerimize derneğimiz kömür vermiştir. Derneğimize üye olan emekli arkadaşlarımızın aylıklarından 6 taksitle kesilmektedir. Bugün kömürünü alıyor 1 ay sonra ödemesine başlıyor bu da doğal olarak 7 ay sonra ödemiş oluyor. Kömürümüz Kandilli’den gelen taşkömürüdür.

 

“NE YAPABİLİRİZİ MASAYA YATIRDIK”

Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ile oturduk ne yapabileceğimizi masaya yatırdık. Biz burada gelip geçiciyiz, koltuklar da gelip geçici. Amacımız görev yaptığımız süre içerisinde hizmetlerimiz ile halkımızın kalbini fetih etmektedir. Ereğli’de bir sene önce özel hastane ile yüzde 50 oranında anlaşma sağladık. Derneğimize üye olan emekli arkadaşlarımıza derneğimize üye olduğuna dair üye kimliğini veriyoruz özel hastanede üye olduğunu kanıtlıyor yüzde 50 indirimden faydalanıyor, bıçak ve ambulans hizmetinden yüzde 20 oranında indirim sağlanıyor.

 

KÖY KÖY MAHALLE MAHALLE ANLATIYORUZ

Bu hizmetleri üyelerimize ve emeklilerimize duyurabilmek için köy köy mahalle mahalle anlatıyoruz. Bu hizmetlerimizden emeklilerimiz de büyük mutluluk duymakta ve bizlere teşekkür etmekte. Yine ilçemizde önemli bir marketimizde yüzde 5 indirim sağlandı. Otobüs firmalarımızdan bir tanesi ile yakın mesafelerde 5 uzak mesafelerde 10 TL ücret ödüyor. Bu yapılanlar yeterli midir? Göreve geleli kısa süre olmasına rağmen önemli mesafelere ulaştık. Sırada bir sürü yapacağımız hizmetler var. Herşeyden önce emeklilerimiz herhangi bir devlet dairelerinde resmi yerlere dilekçe vermesi gerektiği zaman bize gelebilir. Sekreterimiz bu hizmetleri ücretsiz sağlamaya hazırdır. Bu hizmet emeklimize gerçekten de önemli bir güzelliktir. Yaklaşık 6 ay önce genel merkezimizin Başkanlar Kurulu toplantısı oluyor bu toplantılarından birinde Kızılay’da 100 yatak kapasiteli otelimizin temeli atıldı. Anadolu’dan giden üyemiz Ankara’da çok uygun fiyata konaklayabilecektir.

 

YENİ HİZMET BİNASI HEDEFİ

Öncelikle ilk hedefimiz Ereğli’de merkezde, şehrin göbeğinde emeklilerimizin hemen gelip gideceği, derdini anlatabileceği bir yer almayı düşünüyoruz. Alamasak bile şehir içerisinde bir yer kiralamak istiyoruz. Gerek köylerimizde gerek beldelerimizde gerekse şehrimizde dile getiriyoruz. Emeklimiz herşeyden önce Türkiye Emekliler Derneği Şubesinin olduğunu bilmesinden fayda var. Emeklinin bir avukatının, evinin olduğundan bilgisi olması gerekir. Bizlere her zaman gelebilir”