* Aralarında Hakkı Şahin, Sabahattin Yavuz, Hüseyin Kurt, Mustafa Akçan ve Nazım Durmuş gibi çok sayıda vatandaşın da yer aldığının bildirildiği emeklilerin  Gençler ve Yaşlılar Evi'nde yapılan düzenlemelerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirmek için Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a gittikleri bildirildi.

 

Belediyeden bu ziyaretle ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

 

İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nün örnek çalışmalarıyla tuvalet ve abdesthaneleri elden geçirilen ve sıcak suya kavuşturulan Gençler Yaşlılar Evi'nde hemen hemen birçok imkan emekli ve yaşlılarımızın hizmetine sunulmuştu. Tesisin ikinci katında bulunan ve Belediye Başkanı'na ait olan oda da boşaltılarak mescit haline getirilmiş ve çeşitli nedenlerden dolayı namaz ibadetlerini yerine getirmek için camilere gidemeyen vatandaşlarımıza da kolaylık sağlanmıştı. Gün boyu sıcak suya sahip olan Gençler ve Yaşlılar Evi'nde bir araya gelerek sohbet etme, kitap ve gazete okuma ve oyun oynama gibi imkanlara sahip olan emeklilerimiz ve yaşlılarımız, vakit namazları öncesinde de rahatça abdestlerini alarak namazlarını mescitte kılabiliyorlar.

 

Emeklilerin ziyaretlerinden mutluluk duyan Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise konuklarına ayrı ayrı teşekkür ederek, halk için ortaya koydukları hizmetlerin yine halk tarafından görülüp takdir edilmesinin kendilerine tarifi mümkün olmayan bir kıvanç verdiğini söyledi. Belediye Başkanı Posbıyık konuşmasında; … Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak doğumundan ölümüne kadar her vatandaşımıza güzel hizmetler vermenin heyecanını yaşıyor ve elimizden gelen her çalışmayı yapıyoruz. Yaşamlarının büyük kısmını bu toplum ve kentimiz için çalışarak harcamış büyüklerimize de huzurlu bir ortam yaratmak adına İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüzün öncülüğünde güzel projeler ürettik ve verdiğimiz hizmetleri artırdık. Piyasa koşullarına göre daha ucuz fiyatlarda içecek satışı yapan Gençler ve Yaşlılar Evi'nde vatandaşlarımızdan gelen her talebi de değerlendirerek iyileştirme çalışmaları yaptık. Bu çalışmalarımızın halkımız tarafından takdir edilmesi mutluluğumuzu pekiştiriyor…, dedi. Ziyaretleri sonunda emeklilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 2013 yılı başından itibaren uygulamaya konulan sosyal hizmetlere ara verilmeden devam edileceğini ve bu çalışmaları yaparken de vatandaşlardan gelen her talebi değerlendirmeye çalışacaklarını da sözlerine ekledi.