CHP Milletvekili Ali Koçal, parti olarak her zaman emeklilerin yanında olduklarını bildirdi.

Ulu Önder Atatürk`ün emekli olmak için TBMM Başkanlığına başvurduğu 28 Haziran ile 4 Temmuz tarihleri arasındaki haftanın her yıl "Emekliler Haftası" olarak kutlandığını dile getiren CHP Milletvekili Ali Koçal yazılı açıklamasında şöyle dedi:
"Çalışma hayatımızın sonu olan emeklilik, insan ömrünün en onurlu dönemidir. Bu anlamda tüm emeklilerimizin gününü kutluyorum.
Yıllar boyunca hayatının en önemli dönemlerini alın terleri ile çalışarak geçiren ve çalışma hayatında her türlü fedakarlığa katlanarak emekliye ayrılanlara emekleri karşılığı olan vefa borcu asla ödenemez.
Sosyal devlet olma gereklerinden biri de çalışma hayatı sırasında pirim ödeyip, sosyal güvenlik sistemine katkıda bulunan emeklilere, emeklilik süresi içerisinde rahat bir yaşam temin etmektir.
 Ancak günümüzde emekliler bilinçli olarak ihmal edilmiş, maaşları açlık sınırının altına düşmüştür. Emekliler arasındaki maaş farkları giderilememiştir. AKP döneminde EMEKLİLER adeta yok sayılmıştır.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman emeklilerimizin yanında olduğumuzu tekrarlayarak, emeklilerimizi hizmetlerinden dolayı kutluyor,aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum."