Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı, bu yılın ikinci yarısında işçi emeklisi, dul ve yetimlerine çok düşük zam verilmesine tepki gösterdi.
Şube Başkanı Hüseyin Memiş, dün sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, özellikle iktidar milletvekillerine şöyle seslendi;
"KARŞIMIZA HANGİ
YÜZLE ÇIKACAKSINIZ?"
"Sayın yetkililer, lütfen emekli dul ve yetimlerimizin onuruyla oynamayın. Bizler sayenizde Açlık sınırının altında maaş alıyoruz. Ama onurumuz ve gururumuzla başımız dik, vatanı ve milleti için ölümü dahi göze alacak kadar gururlu insanlarız. Yüzünüz kızarmadan '5 ve 10 TL emekli dul ve yetimlerine zam' diye veren sizlerin yüzlerinizin kızarması lazım. İktidar vekillerimizin hiç sesi soluğu çıkmıyor. Bizler sizin atalarınız sayılırız. Atalarını açlığa mahkum edenleri yüce Yaradan'a havale ediyoruz.
 Allah sizi nasıl bilirse, öyle yapsın. Bizler hep size dua ederdik. Bizi beddua etmeye mecbur bıraktınız. İnşallah bir gün karşılaşacağız. Karşımıza nasıl bir yüzle çıkacağınızı şimdiden merak ediyoruz. Bizler devletimiz borçtan kurtulacaksa, birer maaşımızı bile bağışlamaya hazırız. Sosyal güvenliği bizler batırmadık. Bizler yönetmedik, sizler yönettiniz. Çareyi de sizler bulacaksınız. Bulunduğu-nuz yer, çare bulma yeri."