334 KONUTA 2 BİN 628 EMEKLİ BAŞVURUDA BULUNMUŞTU

TOKİ'nin Korubaşı mevkisine yapacağı duyurulan 334 adet konutun hak sahipleri 1 Ağustos 2016 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu'nda tarihi bir katılımla belirlenmiş, 334 konuta toplam 2 bin 628 kişi başvuruda bulunmuştu. Zaman zaman tartışmaların da yaşandığı kura çekimine salonun içerisi kadar dışarısı da yoğundu, vatandaşlar kur'a sonuçlarını öğrenebilmek için adeta birbirleri ile yarışmıştı.

TOKİ, işi başlayıp tamamlamak için arsa üzerindeki sorunun çözümünü bekledi ancak dönemin Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve ekibi bu sorunu çözmedi/çözemedi. Konu özellikle Önder Gazetesi tarafından da defalarca gündeme taşındı, mağduriyetlere son verilmesi istendi. 

MÜJDE, MÜJDE, MÜJDE DİYE DUYURDULAR!..

Siyasiler zaman zaman TOKİ ile yaptıkları görüşmeleri, "Kdz.Ereğli'ye müjde, müjde, müjde" diye son dakika haberleri geçse de aradan neredeyse 4 yılı aşkın bir zaman su gibi akıp gitti, mağdur mu her zaman olduğu gibi yine Ereğli halkı ve emekliler oldu.

Sorunun çözüme kavuşturulamaması, ilçedeki yönetici kademesinin de mikrofon karşısında esip gürlemesi, yemekli toplantılarda boy göstermesi, fotoğraf karelerinde yer alabilmek için adeta birbirleri ile yarıştığı süreçte, mağdur Ereğli halkının yine eli kolu bağlandı, umutları askıda kaldı.

TOKİ, YER SORUNU ÇÖZÜLSÜN HEMEN BAŞLAYALIM DİYE YANITLADI...

TOKİ yöneticilerine konuyu bizzat sormuş cevaben kendilerinden kaynaklanan herhangi bir sorun bulunmadığı, yer ile ilgili gerekli eksikliklerin giderilmesi durumunda TOKİ'nin söz konusu projeyi hemen hayata geçirerek kısa sürede teslimleri gerçekleştirilebileceğini açıklamıştı. 

Sonuç mu, hak sahiplerine mesajlar gelmeye başlandı ve projenin iptal edildiği duyuruldu. Paralar da hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandı.

Belki de ilk kez TOKİ hak sahipleri belirlenen bir projesini yereldeki yöneticilerin başarısızlıkları nedeniyle gerçekleştiremedi.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)