Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, bayramdan önce emeklilerin maaşlarının verileceğini söyledi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu yaptığı açıklamada, emeklilerin maaşlarının bayramdan önce verileceğini söyleyerek, Perşembe günü çift rakamlı olanların, Cuma günü ise tek rakamlı olanların maaşlarını alabileceklerini belirtti. Sarıoğlu, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı olarak, kaç gündür emeklilerimizin köylerden, beldelerden, ilçelerden telefon ederek maaşların bayramdan önce verilip verilmeyeceği konusunda bilgi istemekteler. Ankara ile genel başkanımla kurduğum irtibat neticesinde kurum başkanının kağıdı imzaladığını, bakanın onayladığını ayın 16'da çift rakamlıların Perşembe günü, Cuma gününde tek rakamlıların maaşlarının hepsinin alacağını emekli arkadaşlarımıza duyuyorum. Bütün işçi emeklisi arkadaşlarımın ve ailelerinin Ramazan Bayramı'nı şimdiden kutluyorum dedi.
Ayrıca Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, bayramdan önce verilecek maaşların müjde olarak değil emeklilerin normal alması gereken maaşları olduğunu ve intibak yasasındaki hakların hemen uygulamaya geçmesini istediklerini söyledi. Sarıoğlu, Biz bunu müjde olarak kabul etmiyoruz. Gönül isterdi ki bizim intibak yasamızda verilen haklarımızın hemen uygulamaya geçilmesi. İkinci altı ayda verilen zammın bizim istediğimiz gibi yeterli bir zam verilmesini ama bizim istediğimiz gibi değil 1.95 olarak gerçekleşti. Biz en az yüzde 4 artı enflasyon bekliyorduk. Onun için biz yinede emekli olarak çalışırken nasıl memleketimize, devletimize bağlı hareket ettiysek şuanda da emekli olarak biz kendimizi ağabey olarak görüyoruz.
Memleketimizin huzuru için, geleceği için ağırbaşlı sakin bir şekilde ülkemizi idare edenlere dikkatle takip ediyoruz. İnşallah 2013 yılında intibak yasamızla beraber birinci altı ayda bu ikinci altı ayda vermediklerini fazlasıyla verirler, bizleri de memnun ederler. Emekli arkadaşlarımız dört gözle yılbaşında intibak yasasından alacakları zammı maaşlarına ilavesini beklemektedirler.
Onun için biz bunu bir müjde olarak değil emeklilere normal alması gereken maaşlarını bayramdan önce verilmesini ve buda hükümetçe uygun görüldü. Bayram öncesi verdikleri içinde teşekkür ediyoruz diye konuştu.