Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları 1. Soğuk Haddehane Müdürlüğü İkmal Tesisleri Baş Mühendisliği'nden 2007'den bu yana emekli olan 21 kişi için veda gecesi düzenlendi.

Erdemir Mühendisler Derneği Lokali'nde düzenlenen yemekli geceye sendika yöneticileri de katıldı. Gecede konuşan Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, etkinlikte bulunanların emekten gelen ve alın terini dökerek çalışan insanlar olduğunu söyledi.

HEPİMİZ EMEKÇİYİZ
Sonuçta hepimiz emekçiyiz, işçiyiz diyen Odabaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: Kendimi evimde saydığım, beraber alın teri döktüğüm Soğuk Haddehane personeli arkadaşlarımla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Allah her çalışana sağlık ve sıhhat içinde emekli olmayı nasip etsin. Emekli arkadaşlarımıza da bundan sonraki hayatlarında sağlıklı ve sıhhatli olarak gönüllerince yaşamalarını temenni ediyorum. Böyle güzel bir geceyi düzenlemekte emeği geçen arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.

GÖRÜŞMELERE BAŞLAYACAĞIZ
Türk Metal Sendikası'nın, üyelerinin öğrenci çocuklarına sağladığı burs, ailelere ilçe dışında seminerler ve birlikte eğlence ortamları gibi eğitim ve sosyal aktiviteler sunduklarından da bahseden Odabaş, şunları söyledi: Elbette bunların başında işçimizin alın terini dökerek hak ettiği ekmek parası geliyor.
Bunun için de önümüzdeki günlerde Erdemir Yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başlayacağız. Bunun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yetki belgemizin gelmesini bekliyoruz. Halen Genel Merkezimizle istişareli olarak, taslak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarla birlikte siz üyelerimizle de görüşerek, fikir alış, verişinde bulunuyoruz. Elbette amacımız sözleşmeyi çalışanlarımız lehine masa başında bitirmektir.
Ancak bunun sağlanmaması durumunda ise emek hakkımızı, yasalar çerçevesindeki farklı eylemlerimizle almak için mücadele edeceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın. Bunu da bize ve sendikamıza verdiğiniz güçle yapacağız. Bize verdiğiniz destek ve güçten dolayı üyelerimize ayrıca teşekkür ediyoruz.

PLAKETLİ TEŞEKKÜR
Odabaş'ın konuşması geceye katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Geceye katılan emeklilerden eski Türk Metal Sendikası Şube Sekreteri İrfan Güneş, Hasan Engin, Mustafa Akbaş, Oktay Türkyılmaz, Yakup Erdal, Nemci Günaçtı, Recep Keskin, Hüseyin Demirhan, Hikmet Karaarslan, Erol Şen, Hüseyin Göktekin, Ali Çetrefli, Necati Özcan, Halit Bostancı, Ercan Özdayı, Kenan Okyay, Eşref Özer ve Mehmet Özsu'ya, çalıştıkları yıllarda gösterdikleri başarıdan dolayı anı plaketi takdim edildi. Yerel sanatçıların sahne aldığı geceye katılanlar gönüllerince eğlendi.