Erdemir İlkokulunda görevli sınıf öğretmeni Yıldız Aydın Ekiz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla vereceği resepsiyona katılacağı öğrenildi.

 

Yaklaşık 2 yıl önce mezun ettiği işitme engelli öğrenci Özgür Saraçoğlu’nun 5 yıllık eğitimini rapor haline getirdiği öğrenilen Ekiz’in bu mücadelesi beğeni kazanıldı ve önce Ereğli ardından Zonguldak’ta değerlendirmeye alındı. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Ankara’da düzenlenen ve 81 İl’den öğretmenlerin davet edildiği etkinliğe Ankara’ya sunulan raporda yer alan Yıldız Aydın Ekiz’de yer aldı.  Zonguldak’ı Ereğli’den bir öğretmenin temsil edecek olması ise büyük beğeni kazanırken gerekli davetiye ise Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaştığı öğrenildi. Ankara’da 4 gün sürecek etkinliklere katılmak için başarılı öğretmen Yıldız Aydın Ekiz, Ankara’ya gitti.

 

Öte yandan Özgür Saraçoğlu’nun küçük yaştan itibaren duyma ve konuşma problemi yaşamasının ardından okula başladığı Erdemir İlkokulunda sınıf öğretmeni olan Yıldız Aydın Ekiz başta olmak üzere özverili çalışmalarla hem konuşması hem anlayabilmesi sağlandı. Yaklaşık 2 yıl önce okuldan mezun olan Özgür Saraçoğlu eğitim ve öğretimine devam ediyor.