Alaplı Belediye Spor Kulübü basın sözcüsü Murat Kalay, yönetim olarak göreve geldiği günden itibaren planladıkları bir program çerçevesinde hedeflerini belirleyip, güvenli ve emin adımlarla ilerleyerek çalışmaların ilk meyvelerini almaya başladıklarını bildirdi.
Kalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen sezon Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de mücadele eden futbol takımımız ile Aroma 3. Lig'de mücadele veren voleybol takımımız iyi bir performans çizerek hak ettikleri başarıyı sağladıklarını söyledi. Futbol takımının, ilçedeki futbol sahasının yeterli olmamasından, içeride oynaması gereken tüm maçlarını Ereğli Beyçayırı Stadı'nda oynamak zorunda kaldığını ifade eden Kalay şunları söyledi;
Her ne kadar bu oynanan maçlar içeride oynanmış niteliği taşısa bile takdir edileceği gibi bu maçlar takımımız için deplasman gibiydi. Buna rağmen yönetimimizin özenli yönetimi ile futbol takımımızın başında bulunan Antrenörümüz Gökmen Başoğlu ve Kulüp Müdürümüz Ali Ünlü'nün gayreti ve disiplinli çalışmalarıyla, futbolcularımızın da özverili ve olağanüstü performansları sayesinde 19 maç gibi rekor sayılabilecek galibiyet ve yenilmeme serisini sürdürüp Play-Of gurubunda mücadele etme hakkını elde etmişler, netice olarak gurup şampiyonu olmuşlardır. Bununla beraber U-19 Ligi'nde mücadele eden genç futbolcularımızda tarihi bir ilke imza atarak il şampiyonasına katılmışlardır. Ayrıca ilimiz genelinde tek takım unvanına sahip voleybol takımımız tüm imkansızlıklara rağmen ligde kalma başarısını göstermiştir. Yönetim Kurulu olarak futbol şubesi ve transfer komitesi belirlermiş, İbrahim Şengün, Tarık Yazıcı, Mustafa Öztürk ve Mehmet Şen ile antrenörümüz Gökmen Başoğlu, tüm mali ve maddi imkansızlıklara rağmen, gayretli bir çalışma göstererek, takımımızdan ayrılan oyuncularımızın yerine, gerekli mevkilere yeni transferlerle takviye yaparak yeni sezona takımımızı hazır hale getirmişlerdir. Voleybol takımımız ise yine Yönetim Kurulumuzda bulunan Cevat Gür idaresinde başarılı bir sezon geçirmek için çalışmalarına devam etmektedir. Biz Alaplı Belediyespor yöneticilerinin amacı başarıyı yakalamak ve en önemlisi de kentimize kalıcı eserler bırakmaktır. Kulüp Başkanımız ve Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Çimenoğlu önderliğinde, yönetimimizin üstün gayretleri ve Kulüp Başkanımızın girişimleri sonucu futbol sahamızın sentetik çimle kaplanmasına başlanmış, çalışmalar devam etmektedir. Saha bittiğinde kentimizdeki mevcut iki kulübümüz maçlarını ve antrenmanlarını burada yapma imkanına kavuşacaktır. Yönetim Kurulu olarak bizler kendimizi Alaplı Belediye spor'un birer neferi olarak gördüğümüzden, hedeflerimizden biri de kulübümüzü kurumsal hale getirip, maddi sıkıntılardan uzaklaştırmaktır.
Bu konuda da halkımızla el ele verip, önemli hizmetlere imza atmak arzusundayız. Bu birlik ve beraberlik sayesinde, Alaplı'mızın gelişeceği ve belirttiğimiz aktiviteler sayesinde de gençlerimize kalıcı eserler ve sosyal imkanlar bırakacağımız inancındayım. Çünkü bizler Yönetim Kurulu olarak gücümüzü her zaman halkımızın bize olan güveninden almaktayız. Halkımızın bu güveni, yönetim kurulu olarak bizim gururumuzdur.