Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Niyazi Özcan, Kahverengi Kafe'de düzenlediği basın toplantısında adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu, diğer adayların birleşerek karşısına çıkacağını iddia etti. Erdemir yönetiminin uygulamalarını eleştiren ve Kdz.Ereğli'nin kötüye gittiğini ifade eden Özcan, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

"EREĞLİ'YE İHANETTİR"

"Kdz.Ereğli’ye özellikle lokomotifi belli olan bir konuda başka bir yerden bir lokomotif başkan bulmak Kdz.Ereğli’ye ihanettir. Nasıl olması gerekir; bugün Kdz.Ereğli’de ağır sanayinin içinde nakliye birinci sektör olmuş; nakliye,sanayi ve sac sektörünü bu tetikleyici ana unsur olarak bu üç konuya hakim olan bir Ticaret ve Sanayi Odası’na başkan adayı olması lazım.

 

"TEK LİDER NİYAZİ ÖZCAN'DIR"

 Şuanda gözüken üç dört aday arkadaşımız var. Ben şunu da iddia ediyorum; Kdz.Ereğli’de bugüne kadar çıkmış Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetimine ve yönetim kurulu başkanlığına tek aday olarak gözüken tek lider Niyazi Özcan’dır. Kim adaysa ben de o arkadaşları görmek istiyorum. Şuanda sadece ortada dönen özel konular var, özel ağabeyler var, birilerini birilerine el veriyor ya da vermiş ama bana el veren Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyesidir. Başka hiçbir yerden el almam, hiçbir yere de el vermem.

 

"BUNLAR İLİZYONİST Mİ?"

Karşımda şuanda gözüken Ereğli’nin yine tanınmış simalarından bugün Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Başkanlığı görevini yürüten arkadaşımız Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin kuvvetli olmasını söylüyor. Zaten kendisi Meclis Başkanıydı, bundan kuvvetli meclisi ne yapmamız gerekiyordu. İstanbul’a biz eyleme gittiğimiz zaman bu arkadaşa da beraber gidelim, mücadeleyi beraber devam ettirelim dediğimiz zaman ben OYAK ile ortaklık yapıyorum diyerek bu işlere gelmeyen arkadaşlar bugün nasıl oluyor da hemen bu işlerin ön planına çıkmaya gayret ediyorlar. Bunlar ilizyonist mi?

 

"HİÇBİRŞEY VEREMEZLER"

Ya da şuanda aday olan arkadaşlara da sesleniyorum; sizin bugüne kadar bir projeniz var mı, Ereğli’nin ayağa kalkması için ne yaptınız, ne yapacaksınız? Seçim ertelendi altı ay geçti bir tanesinin de ağızlarını bıçak açmıyor. Bunlar ne kadar hünerli insanlar ki bir koltuğa oturduğu zaman Ereğli’de olağanüstü işler yapacaklarını söylüyorlar. Şu anki aday arkadaşların Ereğli’ye hiçbir şey verme şansı yoktur, veremezler. Ne öyle bir bilgi birikimi, ne kapasitesi ne de bu işi yürütebilecek yürekleri vardır. Asla yoktur. Ereğli’yi karanlık günlere, zor günlere itmeye asla gerek yoktur. Eğer gerçekten bir lider varsa ya da birisi destekleniyorsa meclis üyeleri, o takımın arkadaşları evet bizim liderimiz bu demesi gerekiyor. Ama geldiğimiz noktada çok enteresan ki; tabire caizse hani denir ya bermuda üçgeni diye; maalesef ben artık onar bermuda onu diyorum. Bir gurup var içinde 10 tane başkan adayı var. Bu Ereğli’nin karanlık günlerini gösterir bir noktadadır. Varsa aday, bizim gurubun lideri bu arkadaştır diye destek olduklarını beyan ederler; biz de gerçekten karşımızda bir lider var olduğuna inanırız.

 

"GRUPLARIN HEPSİ BİRLEŞECEK"

Bütün Ereğli’deki grupların hepsi birleşecek Niyazi Özcan’a karşı. Bunu da göreceğiz, yüzde yüz bu böyle olacak. Çünkü emir çok büyük yerdendir, ağır yerdendir. Emir Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır’dan dır. Bu talimat vardır, tespitlidir. Bu konuda siyasilerin de bilgileri vardır, anlatmışımdır hepsini. Niyazi Özcan’ı durdurabilmek için böyle bir program hazırlamışlardır.

 

ERDEMİR'E ELEŞTİRİ

Niyazi Özcan’ın istediği nedir? Niyazi Özcan’ın istediği hiçbir şey yok, Ereğli istiyor. Niyazi Özcan diye de bir şey yok Ereğli var. Biz ne istiyoruz; rekabette eşitlik istiyoruz. Daha bir iki ay önce gemi acentelerinin işi elinden alındı. Geçtiğimiz haftada kendi ekmeği, yağı ile kavrulan talaşlı imalatçı ayın içinde yapmış olduğu işi Erdemir’e 30’una kadar teslim ettiği zaman ayın 8’ine kadar ödeme alıyorlardı. Ama bu acı buraya yetmez size daha fazla acı çektireceğiz, ne yapacağız bu ayın 8’i değil bir önümüzdeki ayın 8’ine atacağız. Ama maalesef kendilerini yöneticilik ile, kendilerini çok kapasiteleri yüksek beyan eden arkadaşların bir kelimesi dahi çıkmıyor. En ufak basit bir konuya dahi bir kelimesi çıkmayan arkadaşlar kul hakkı yiyorsunuz, 2 bin 500 kişinin kul hakkını yemeye gerek yok. Gerçek manada eğer siz bu insanların hakkını savunacaksanız, bu işlere talip olun. Burada sadece fotoğraf çektirmek için, burada geçmişteki komplekslerinizi yenmek için bu makamlara talip olmayın"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)