Alaplı Özel İdare Müdürlüğü görevine Şaban Emiroğlu'nun atandığı bildirildi. Emiroğlu' 6 yıl aradan sonra Alaplı Özel İdare Şube Müdürlüğü'ne atanarak görevine başladı.
Alaplı'nın 21 yıl önce ilçe olduğunda ilk Özel İdare Şube Müdürlüğü'ne atanan ve bu görevi 16 yıl yaptıktan sonra ayrılan Şaban Emiroğlu 6 yıl aradan sonra yeniden eski görevine döndü.  Emiroğlu bir haftadır yeni görevini sürdürüyor.
Alaplı'nın ilçe olmasının ardından Şube Müdürlüklerine atamalar yapıldığı günlerde Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden ilçe Özel İdare Şube Müdürlüğüne atanan Şaban Emiroğlu, uzun yıllar bu görevini sürdürdü.  Ereğli'nin Ketenciler köyünden olan Emiroğlu 1993 yılında bu görevinden alınarak yeniden Ereğli Belediyesine döndü. Ereğli Belediyesinde Zabıta Müdürlüğü görevini sürdüren Emiroğlu daha sonra İtfaiye Müdürlüğüne geçti. 6 yıl bu görevi sürdüren Emiroğlu geçen hafta Alaplı İlçe Özel İdare Şube Müdürlüğüne atanarak yeni görevine başladı. 6 yıl sonra yeniden eski görevine dönen Emiroğlu evli ve 4 çocuk babası.