Zonguldak'ta bulunan EMKO Panel Radyatör Firması ile İran'da Otomotiv yedek parça üretimi yapan Rased Fann Firması arasında İran'ın Tahran şehrinde Panel Radyatör Fabrikası kurulmasıyla ilgili görüşmeler gerçekleştirildi.
Arı Şirketler Grubu Koordinatörü İslam Günay ve EMKO Satış Müdürü Ömer Faruk Yıldız'ı ziyaret eden Rased Fann Firması yetkilileri Saeed Moeini ve Amir Moeini, İran'da kurulmasını istedikleri panel radyatör fabrikası hakkında görüş alış verişinde bulundu.
EMKO Satış Müdürü Ömer Faruk Yıldız yaptığı açıklamada, İran'da bulunan Rased Fann Firması ile İran pazarına hakim olacak ortak panel radyatör fabrikası kurmayı düşündüklerini ve bu kapsamda İran'dan gelen yetkililerle Zonguldak'ta 3 günlük çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Ortaklık şartlarını ve bütçeleri belirlediklerini ifade eden Yıldız, Bu firmadan Tahran'da ortak fabrika kurulmasıyla ilgili talep geldi. Biz bu firma ile panel radyatör fabrikası kurmak için görüştük. Ayın 20'sinde son görüşmemizi gerçekleştireceğiz dedi. Yıldız, başka ülkelerde panel radyatör fabrikası kurmak ve işletmek için gerekli ekipman, personel ve teknik yeterliliğe sahip olduklarını ve her şeyiyle bu fabrikayı kurabilecek ve işletebilecek tek firma olduklarını dile getirdi. Yıldız, kurulacak fabrikada panel radyatörün yanı sıra havlu radyatörler, katı yakıtlı kazanlar ve kombi üretimi yapabileceklerini de sözlerine ekledi.
36 ülkeye ihracat yapan EMKO Panel Radyatör Firması ile İran'da bulunan Rased Fann Firması arasında panel radyatör kurulması için görüşme gerçekleştirildiğini söyleyen Arı Şirketler Grubu Koordinatörü İslam Günay, Emko Panel radyatör markamız ile iki komşu pazarda daha etkili olmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi görüşmeyi gerçekleştirdiğimiz İran olup, diğeri de Ukrayna'dır. Ukrayna'da da uygun şartlar oluştuğunda aynı yatırımları bu ülkeye de yapmak istiyoruz dedi. Günay, ortak fabrika ve yatırım adımlarının atılmasının Türkiye - İran arasındaki ekonomik gelişmeleri güçlendirdiğini söyledi.