CNN Türk kanalında yayınlanan Sanayi Rotası isimli televizyon programı EMKO Isı Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay'ı konuk etti.
EMKO Isı Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, Zonguldak'tan canlı olarak yayınlanan Sanayi Rotası isimli televizyon programının sunucusu Murat Ongun ile EMKO'yu ve sanayi sektörünü konuştu.
Vatan sevgisini vatana hizmet ile ölçtüğünü ifade eden EMKO Isı Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, 2023 yılında çalışan sayısının 4 bin olmasını hedeflediklerini belirtti. Anadolu'da sanayicilik yapmanın zor olduğunu ifade eden Günay, kalifiye eleman sıkıntısına dikkat çekti.
Türk Parası'nın yabancı ülkelerde kullanılmasının mutluluğunu yaşadığını ifade eden Günay, konuşmasında şöyle dedi:
Yaklaşık 2 ay önce Hong Kong'da kömür kongresine gittik. Orada Türk Parası'nı çok rahat bozdurabildik. Bu da Türk olarak, Türkiye'yi seven birisi olarak, bir de ben vatan sevgisini vatana hizmet ile ölçüyorum. Bu ülkeye kim yatırım yapıyorsa, çok hizmet ettiğini düşünüyorum. Orada kendi ülkemle ve ülkemi yönetenler ile gurur duydum. Yoksa Avusturya'da on sene önce bizim paramızı tanıyan bilen bile yoktu. Onun için Türkiye'nin çok iyi yönetildiğine inanıyorum. Biz şirketlerimizde 720 kişi ile çalışıyoruz. 2023 senesinde bu rakamın 4 bin olmasını hedefliyoruz. Bizden sonra gelecek olan nesillerin bu rakamı çok daha yukarılara çıkartmalarını istiyorum. Anadolu'da sanayicilik yapmak zordur. Bir eleman alıyorsun yetiştiriyorsun, bizim okullardaki verilen eğitim ile o arkadaşlar ne proje çizebilirler, yapılan bir makinenin projesini çizemezler. Bakın yapılmış bir makine, bunu projelendiremezler. Ancak beş sene sonra, onu fabrika içi eğitimler, gerek yurt içi yurt dışı eğitimlere göndererek eğitiyorsun. Ama eleman durmuyor büyük şehirlere gidiyor. Onun için biz parçalarımızı kendimiz üretiyoruz. Yetişmiş insan gücünde sıkıntı var. Bizdeki ve Türkiye'deki sanayi yatırımları daha fazla olduğu için o nispette insan yetiştiremiyoruz. Kendi firmamız da bunlardan bir tanesidir. Türkiye'de sanayi ile uğraşan herkesin kaliteli insana ihtiyacı var.