EMKO yetkilisi İslam Günay, öğrencilere iş hayatında istikrarlı ve fedakar olmaları gerektiğini söyledi. İşyerinde önce dürüstlüğün ve verimliliğin önemli olduğunu da söyleyen Günay, istikrarsız olan kişinin hiçbir şey kazanamayacağını belirtti.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) İktisat Kulübü öğrencileri, Kulüp Başkanı ve İktisat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurettin Öztürk ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Yardımcısı ve ZKÜ Halkla İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Halil Yıldırım eşliğinde EMKO Panel Radyatör fabrikasını ziyaret etti.
ZKÜ İktisat Kulübü ve İktisat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurettin Öztürk, "Bize bu fabrikayı gezme imkanı sağlayan EMKO yetkilileri İslam Günay ve Ömer Faruk Yıldız'a çok teşekkür ediyoruz. Bir fabrikanın işleyişi hakkında bilgiler almamızı ve gezmemizi sağladıkları için teşekkür ediyoruz" dedi.
ZKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve ZKÜ Halkla İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Halil Yıldırım ise "Kulüplerimize çok önem veriyoruz. Kulüplerimizin çalışmalarına elimizden geldiği kadarıyla destek vereceğiz. Bizler binlerce köprüler kurmaya çalışıyoruz ve EMKO'da bu köprüden biridir. Kendilerine bizleri burayı gezmemizde imkan sağladıkları için teşekkür ediyoruz" dedi.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İktisat Kulübü öğrencileri Gökçebey Bakacakkadı'da bulunan EMKO Panel Radyatör fabrikasını gezdi. Gezinin ardından, EMKO'nun yetkilileri İslam Günay ve Ömer Faruk Yıldız, ZKÜ İktisat Kulübü öğrencilerinin sorularını cevaplandırdı.
EMKO yetkilisi İslam Günay, "1995 yılında bu işletme faaliyete geçti. 1995 yılında 37 kişiyle başladık ve şimdi 178 kişiyle çalışıyoruz. 178 kişi çift vardiya çalışıyor.
EMKO olarak 28 ülkeye ürünlerimiz gitmektedir. Hiçbir devlet teşviki alamıyoruz. Bu sektörde çok fazla yatırım var. Devlet bu sektöre teşvik vermiyor. Karadeniz'de bizden başka bu işi yapan firma yok. Bizler Türkiye'de iç pazarın yüzde 10'na hitap ediyoruz. Önümüzdeki yıl 50 kişiye daha istihdam sağlamak istiyoruz. Kalite konusunda özen gösteren bir firmayız. Son dönemde yeni istihdamlarda KOSGEB aracılığıyla ve Kalkınma Ajansı aracılığıyla teşvik var. İş hayatınızda bir işyerinde ben bu işyerine ne verebilirim diye bakacaksınız. Önce dürüstlük ve verimlilik önemlidir. Bir de fedakarlık olmalıdır. Girdiğiniz işletmelerde fedakar olun. İstikrarlı olmaya özen gösterin. İstikrarsız olan hiçbir şey kazanamaz. EMKO'ya eleman alacağımız zaman araştırarak ve internet ilanı ile eleman alıyoruz" dedi.
Ardından konuşan EMKO yetkilisi Ömer Faruk Yıldız, "Emko her geçen gün gelişen, büyüyen bir firmadır. Marka logosundaki kelebek de bunun simgesidir.
Kelebek "inovasyon" un değişimin simgesidir. Bugün itibari ile 28 ülkeye yaptığımız ihracatı 2011 yılında 40 ülkeye çıkarmayı planladık. Çalışıyoruz. Buradaki öğrenciler yarın ya EMKO çalışanı olur, ya EMKO satıcısı olur. Ya da EMKO kullanıcısı olur.
Üniversitenin yeni rektörünü ve yönetimini kutluyorum, öğrencileri reel sektörle buluşturan ve hayata hazırlayan akademisyenlerimize toplumumuz ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Bu tür ziyaretler firmalara külfet olsa bile devamını bekliyoruz.
Okulların ve staj yaptıran firmaların ise stajlara daha ehemmiyet vermesi gerektiğine, stajların üniversiteye giriş imtihanı gibi hayata giriş imtihanı olduğuna inanıyorum" dedi.