Zonguldak'ta, Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Emko Panel Radyatör Fabrikası'nın sahibi Yusuf Günay, son dönemlerde kene haberleri ile gündeme gelen Bartın'a destek olmak amacıyla başta Emko Panel Radyatör Fabrikası olmak üzere tüm şirketlerinin yapacağı toplantılara katılan davetlilerin Bartın'ın Amasra ilçesinde konaklama kararı aldıklarını açıkladı. Günay, kene haberleri üzerine sıkıntılı bir turizm sezonu açılan Bartın'da, Vali Halil Işık'ın çağrılarına duyarsız kalamadıklarını ifade etti. Günay, özellikle Emko Panel Radyatör Fabrikası'nda, sektördeki ağırlık, satışı artırma ve markalaşma çalışmaları ile yatırımlar ve yenilikleri bayilere tanıtmak amacıyla sık sık bayilerle bölgede bir araya geldiklerini belirterek "bu toplantıları Amasra'da yapma kararı aldık" dedi. Kenelerin Bartın'da sık görülmesi ve basına yansımasını talihsizlik olarak gördüklerini anlatan Günay, şöyle konuştu: "Daha öncede yapılan gezi ve programlarda Bartın'ın Amasra ilçesinde konaklama yaptık. Gerek ağırlama gerek kene gibi yaşanabilecek talihsiz olaylara karşı son derece sıkı önlemler alındığını gördük. Hem biz hem de davetlilerimiz bu gezilerden son derece memnun ayrıldı."

Günay, bölgeyi sahipsiz bırakamayacaklarını düşünerek Bartın Valisi Halil Işık'ın çağrılarına önem verdiklerini söyledi.

Kafilelerini daha önce olduğu gibi yine Amasra'da konaklatma kararı aldıklarını anlatan Günay, bölgedeki tüm işadamlarının da aynı hassasiyeti göstermesi çağrısında bulundu.

 

UFKU GENİŞ KURULUŞ

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinin Bakacakkadı beldesinde panel radyatör, katı yakıt kazanları, kombi ve havlupan üretimiyle ve 200'e yakın çalışanıyla bölgenin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan Emko radyatör, 17 ülkeye de ihracat yapıyor. Yaz sezonunda çalışma ve teknolojisini tanıtmak ve fikir alış verişlerinde bulunmak amacıyla 50'şer kişilik kafilelerle bir araya gelen Emko, yaz sezonu sonuna kadar iki bin kişiyi aşkın satıcıyla buluşarak kenti ve bölgeyi tanıtmayı hedefliyor.