Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 81 il arasından Toplam Kalite Ödülü’nü alarak en kaliteli seçildi.
Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ar-Ge Robot Ekibi Türkiye geneli bütün ödülleri alarak en kaliteli okul olmayı tescilledi. Okulda düzenlenen törene Ekibin Kurucusu Müdür Yrd. Tolunay Demirci, EML Müdürü Burhan Koyu, Toplam Kalite Yönetimi (TKY) İl Formatörü İsmail Öztürk, TKY İl Formatörü Burcu Kılıç, TKY Okul Temsilcisi ve Değerlendiricisi Nursel Yıldırım, Stratejik Planlama Formatörü Ömür Özsoy ve öğrenciler katıldı.
TKY İl Formatörleri verdikleri bilgilerde şöyle dedi:
“Bu program 2005’ten beri başladı. Sistem böyle çalışıyor. Okullar belli standartlarda çalışmaları yapıyor. İlçelerde değerlendirmeler yapılıp il birincisi seçilir. İl birincileri de seçilip ardından 81 il ile Ankara’da Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü seçilir. Türkiye genelinde 2 binin üzerinde okul var. Bizim tarafımızdan Zonguldak birincisine teknik anlamda destek verildi.”
EML’de TKY çalışmalarının 2007 yılında başladığını ifade eden okul Müdürü Burhan Koyu, “Ekip, başarıyı arttırmak için çalışma yapılması düşünüldü. Öğrencilerin de görüşleri alınarak robot ekibinin kurulması kararlaştırıldı. Ekip olarak gönülden işe sarıldılar. ODTÜ yarışlarına katılarak derece aldılar. Başarılarını herkese ispat ettiler. Toplam Kalite’de en başarılı okul olduğunu ispat etmek istedik. Türkiye genelinde birinci olduk. Zonguldak’ın adını duyurmamız bizleri çok sevindirdi, ayrıca gururlandırdı” diye konuştu.
Okul Müdür Yardımcısı Tolunay Demirci ise “Zonguldak’ın en köklü bir eğitim kurumuyuz. Okulumuzun 45 bin civarında mezunu var. Gittikleri her yerden elleri dolu döndüler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.