Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, 2009 yılındaki emlak rayiç değerlerinin yüksekliğine dikkat çekerek, bu kez oluşturulacak komisyona kamuoyunun daha geniş tutulmasını istedi.

Kdz. Ereğli'de yüzde 2000'lerin üzerinde artırılan emlak değerlerini yeniden belirleyecek komisyonun bu kez  'vicdanlı' davranması bekleniyor. Bu konuda yazılı bir açıklama yapan Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, önümüzdeki günlerde toplanacak olan komisyonun daha geniş katılımlı olmasının sağlanmasına vurgu yaptı. Erdem, konunun basın tarafından önemle ve hassasiyetle takip edilmesini istediği açıklamasında şöyle dedi:

'Kdz. Ereğli'de 2009 yılında emlak rayiç değerleri tespitinde komisyonun belirlediği rayicin çok yüksek olması sebebi ile alım satımda vatandaşların bu yüksek değerden ödemeleri sebebi ile huzursuzluk ve sıkıntı oluşmaktadır. Ayrıca bölgemizin sosyal ekonomik yapısının bozulması sebebi ile arsa ve emlak satış bedellerinde ciddi düşüşlerin olması da vatandaşı ister istemez zarara uğratmıştır.
Belediye, TSO, Mahalle Muhtarları, Vergi Dairesi, Tapu Müdürlüğü ve Organize Sanayi gibi kuruluşlarının yanında yöremizde mevcut olan  konunun ehli olan emlak danışmanları ve derneğinden de komisyona üye alınıp bunlarla birlikte Kdz.Ereğli'mizin mevcut ekonomik yapısı da dikkate alınarak yeniden mantıklı ve semtlere göre sosyal değerleri de dikkate alınarak tespit edilmesi  gerekmektedir.
Basınımız tarafından bu önemli konunun hassasiyetle takip edilmesini rica ederim.'