Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce 2013 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hazırlanan “ Gezelim, Görelim, Teknolojik Türkiyem” adlı proje ile Türkiye’de ilk 100 proje arasına girme başarısı gösterdi 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünce 2013 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Zonguldak’tan okul bazında tek proje olarak kabul edilen Gezelim, Görelim, Teknolojik Türkiyem” adlı proje ile Türkiye’de ilk 100 proje arasına girme başarısı göstererek ilçenin gururu oldu.
Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim ve Teknolojileri Alan Şefi Erol Alltekin tarafından hazırlanan proje ile ilgili bilgiler veren Proje Koordinatörü Halit Ulukışla, Bakanlık tarafından 2013 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında okul olarak Zonguldak’tan okul bazında tek proje olarak kabul edilen Gezelim, Görelim, Teknolojik Türkiyem” adlı proje ile Türkiye’de ilk 100 proje arasına girdiklerini söyledi.
Projenin amacının şehir içi ve dışındaki fabrikalara teknik geziler düzenleyerek topluluk üyelerinin teorideki bilgilerin nasıl uygulamaya geçirildiğini fabrika sahasında gözlemlemelerini sağlamak olduğunu belirten Ulukışla, “ Projede amaç şehir içi ve dışındaki fabrikalara teknik geziler düzenleyerek topluluk üyelerinin teorideki bilgilerin nasıl uygulamaya geçirildiğini fabrika sahasında gözlemlemelerini sağlamaktır. Ayrıca bu geziler esnasında farklı meslek grubundaki öğrencilerin teknolojik yenilikleri bizzat yerinde görmelerini sağlayarak potansiyellerini ortaya çıkarmaları amaçlanmaktadır. Ayrıca gezi esnasında gezilen yerlerin tarihi ve kültürel özelliklerini de yakından tanımaları, birlikte hareket ederek topluluk içinde daha sağlıklı iletişim kurabilmeleri, sosyalleşmeleri ve bireysek kalitenin arttırılması da amaçlanmıştır. Bölge insanının ekonomik yetersizlikleri de göz önüne alındığında bu tarz bir projenin bir parçası olmak da bireylere oranla kazanımı daha yüksek olacaktır. İş sahasında gözlemlemelerini amaçladığımız en önemli şey, sınıf ortamında teoriden çok da öteye gitmeyen bilginin pratiğe nasıl döküldüğünü bizzat yerinde öğrenmeleridir. Proje için seçilen iller hem kültürel mirasımızın önemli temsilcileri hem de teknolojiyi yakın takip eden yerlerdir. Gerçekleştirilecek gezi faaliyeti sonucunda birey kendi vizyonunu genişleterek potansiyelini değerlendirmeye alabilecektir. Bu geziler esnasında gidilen yörelerin kültürel ve tarihi mirası gezilerek öğrencinin sosyalleşmesinde ve genel kültür seviyelerinin artmasında da etkili olacaktır. Grupla birlikte hareket edebilmeleri, sosyalleşmeleri, bireylerin birbirleri ile daha sağlıklı ilişkiler kurabilmeleri paylaşabilmeleri ve güzel ülkemizi sevmeleri ise bireylerin elde edecekleri en önemli kazanımlardır” dedi.
Projenin hedefleri ve öncelikleri ile ilgili bilgiler veren Ulukışla, “ Proje ve programın hedefleri ve öncelikleri ise gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlanması, gençler arasında ortak bir amaç etrafında birlikte çalışmanın ve hoşgörünün teşvik edilmesi, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlanması, sosyal dışlanmayla mücadele edilmesi , sosyal uyumun güçlendirmesi, gençlerin aileleriyle ve toplumla iletişimlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi, özgüvenlerinin, duyarlılıklarının ve yaşadıkları topluma aidiyet duygularının geliştirilmesi ile ilgilidir” diye konuştu.