Alaplı Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, kapı, kapı dolaşarak vatandaşlara hırsızlık olaylarına karşı uyarıcı broşürler dağıttı. Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis memuru Ertan Çıldıroğlu, Evde hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bildirmek için bina girişlerine broşür yapıştırdıklarını belirterek, Bina girişlerinin kapılarının daima kapalı tutulmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Vatandaşların şüpheli şahıs gördükleri zaman 155'i arayarak polis ekiplerine haber vermelerini isteyen Çıldıroğlu, şöyle dedi;
Apartman ve site kapısının devamlı kapalı tutun. Zile basıldığında geleni tanıyorsanız kapı otomatiğine basın. Evden ayrılmadan önce bir lambanın açık ve kapı girişine bir ayakkabı bırakın. Böylece evde bir şahsın olduğu izlenimi verilir. Değerli eşyalar kesinlikle yatak ve oturma odasında saklanmamalı. Küçük ekran televizyon, müzik seti ve çelik para kasası gibi eşyaların hırsızlar tarafından çarşaf veya battaniyeye sarılarak çalınacağı unutulmamalı. Bu şekilde eşya taşıyan şüpheli kişileri polise bildirin. Yaz aylarında evinizin kapı ve penceresini açık bırakıp yatmayın. Mutlaka açmanız gerekiyorsa değerli eşyanızı açıkta bırakmayınız. Apartman dâhilinde komşunuza dahi gitseniz kapınızı kilitleyiniz. Anahtarlarlarınızı paspas altına, ayakkabı içi, elektrik ve su saati panosu gibi yerlere koymayın.