** Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü, son dönemlerde ülke genelinde yaşanan çocuk kayıplarına karşı çocukların ve ailelerin alması gereken önlemlerin yeraldığı broşürü ilçe genelindeki okullarda 9 bin öğrenciye dağıttı.

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından ilçe genelindeki okullarda 9 bin öğrenciye, "çocuklar ve gençler" konulu broşür dağıttı. Türkiye'de son dönemlerde yaşanan çocuk kayıplarına karşı çocukların ve ailelerinin alması gerekli tedbirlerinin yazıldığı broşürün dağıtımı Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler tarafından Kdz.Ereğli Atatürk İlköğretim Okulunda da gerçekleştirildi. Görevli polis memurlarının Atatürk İlköğretim Okulunda sınıfa girmelerinin ardından öğrencilerin yoğun tezahüratları ile karşılaştılar. Alkışlar eşliğinde konuşma gerçekleştiren okul yöneticileri, öğrencilerin ve velilerin bu konuda son derece dikkatli olmaları gerektiğini vurguladılar. Görevli polis memurlarının dağıttığı broşürlerde çocuklar ve gençler ile ailelere tavsiyeler olmak üzere yer alan bilgiler şu şekilde.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER
Tanımadığınız kişilerden para ve hediye almayınız. Yabancı kişilerle herhangi bir yere gitmeyiniz. Issız, parklar ve yollardan uzak durunuz. Evde yalnız kaldığınızda tanımadığınız kimseye kapıyı açmayınız ve telefonda yabancı kimselere bilgi vermeyiniz. Tehlikede olduğunuzda bağırarak kaçınız, kendinizi müdafaa ediniz, size zarar vermek isteyen kişilere, iyi bakıp onları teşhis ediniz ve araçlarının plakasını alınız. Takip edildiğiniz hissine kapılırsanız büyüklerden yardım isteyiniz, bu durumlarda ıssız yere doğru değil kalabalık yerlere doğru yürüyünüz. Okul ve çevresinde gördüğünüz yabancı ve şüpheli kişiler tarafından kendinize ve arkadaşlarınıza bir şey yapıldığında derhal öğretmenlerinize, ailelerinize veya 155 İmdat telefonuna bilgi veriniz.

AİLELERE TAVSİYELER
Çocuklarınıza ev anahtarlarınızda adresinizi ve isminizi belirten bir işaret bulunmamasına dikkat ediniz. Okul öncesi çocuklarınızın ev dışında yalnız başlarına dolaşmalarına ve nezaret edilemeyecek yerlerde oynamalarına (özellikle kalorifer daireleri, bodrum, inşaat vb) izin vermeyiniz. Çocuklarınız okula yürüyerek gidiyorsa bilinen işlek caddelerden grup halinde gidip gelmeye dikkat etmelerini öğütleyiniz. Yabancıların yakınlık göstermesi ve hediye vermelerini kabul etmemelerini bu gibi girişimlerde bulunanların veya kendilerini rahatsız edenleri hemen en yakın güvenlik görevlisine söylemelerini ve size de mümkün olduğu kadar haber vermelerini isteyiniz. Evden dışarı çıktıklarında nerede ve kiminle birlikte olduklarını size her seferinde söylemelerini öğütleyiniz.

MUTLAKA TAKİP EDİN
Çocuklarınız dışarı çıktığında üzerlerinde fazla miktarda para ve kıymetli eşya bulunmamasına dikkat ediniz. Çocuklarınızı mahalledeki oyun alanlarında bile olsa mutlaka gözaltında bulundurunuz. Çocukların oynadıkları bölgede alışılmış şekilde bir sıklıkla dolaşan şahıs veya araçları gerektiğinde en yakın güvenlik kuvvetlerine bildirin. Mümkün olduğunda kişilerin eşgallerini ve araçların plaka numaraları ile markalarını ve renklerini tespit etmeye çalışınız. Çocuklarınızı tanımadıkları kişilerin araçlarına binmemeleri konusunda uyarınız.

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR
Öğrenciler de Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederek, "İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polislerimize teşekkür ediyoruz.
Gerçekten de son dönemlerde yaşanan çocuk kayıpları endişeye neden oluyor. Okul yöneticilerimizde ellerinden gelen çabayı ortaya koyuyor. İnşallah bu tür olaylarla karşı karşıya kalmayız" dediler.