Alaplı’da linç girişimine sahne olan ve 4 kişinin yaralandığı kız meselesinde gözaltına alınan 12 kişi Alaplı adliyesine sevk edildi. Alaplı’da 18 yaşında üç aylık dini nikahlı B.S.’nin., Alaplı Ömerli köyü Gökçeler Mahallesi'nde yaşayan sevgilisi S.Ş.'ye kaçmasının ardından patlak veren olaylarda gözaltına alınan Şanlıurfa ve Gaziantep’li 12 kişi  alınan ifadelerinin arından savcılığa sevk edildi.

 

EMNİYET OLAYLARI ÖNLEDİ

 

Gözaltına alınanlar arasında bıçakla Sedat Ş’nin abisi Ferhat S’yi bıçaklayan 15 yaşındaki H.S ile beraberinde gelin B.S’yi Antep’ten ilçeye almaya gelen H.Ç, R. K,  İ. S,  M.S, D.K, H.K, L.K, O.K, Z.K, N.E isimli şahıslar hakim karşısına çıkarak ifadeleri alındı. Bilindiği gibi, İmam nikahlı evli olan B.S.'nin kaçtığını duyan genç kızın Gaziantep'de yaşayan dini nikahlı eşi ve 30'u aşkın yakını Alaplı ilçesine gelerek B.S.'yi geri almak istemiş Daha önce savcılık tarafından kızın kendi rızası ile Sedat Ş.'ye kaçtığını belirtmesi üzerine genç sevgililer serbest bırakılıp Savcılık sorgusunun ardından kayıplara karışmıştı.

Yaşanan olayların arından Emniyet güçlerince ilçede sükunet sağlanırken konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili açıklama yapan Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Alaplı halkının son derece sağduyulu ve ülke hassasiyetine saygılı olduklarını ifade etti.

 

HER YÖREDE OLABİLİR

 

Baş, “Emniyet müdürlüğü personeli ve vatandaşlarımızın sağduyusu ile olası olayların büyümeden önüne geçildi. Bu vesile ile Alaplı da Türkiye’nin her bölgesinden her etnik kökeninden insanlar huzur ve güven ortamında yaşayabilecek ve çalışabileceği bir yer olduğu bu vesile ile bir kez daha ispatlanmıştır. Alaplı’da yaşanan bu olay Türkiye’nin her yerinde her yöresinde olabilecek münferit kız kaçırma olayıdır. Farklı yerlere çekmenin bir anlamı yoktur. İlçemizde yaşanan bu olay özel hayat, anlık olaydır. Önceden planlan bir olay değildir” dedi.

Öte yandan, olayda 33 kişi gözaltına alındı. İfadelerin ardından 12 kişi adliyeye sevk edilirken, 21 kişi ise kendi özel araçlarıyla memleketleri Gaziantep’e gönderildi.