*Zonguldak il Emniyet Müdürü Mustafa Kaplan bir başka göreve atanmak üzere görevinden alınırken, bu göreve ise Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal getirildi.

 

*Daha önce Kdz. Ereğli ilçe Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Kastamonu Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak?da Niğde Emniyet Müdürlüğü?ne getirildi.

 

COŞKUN HAYAL KİMDİR?

 

1955 yılında Trabzon'da doğan Coşkun Hayal, 1975 yılında Ankara Polis Kolejini, 1978 yılında Ankara Polis Akademisini ve 1992 yılında da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Sırasıyla İstanbul, Konya, Mardin, Kırklareli Emniyet Müdürlüklerinde ve İstanbul Polis Moral Eğitim Merkezinde değişik rütbelerde görev yaptı.

1990 yılında İstanbul da sırasıyla Havalimanı, Kağıthane İlçe Emniyet Amirliği, İstanbul Polis Koleji Müdürlüğünde Şube Müdürü ve İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürü, yine sırasıyla Güngören, Esenler, Pendik, Gazi Osman Paşa ve Kartal İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 1997 yılında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde toplumsal olaylardan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1997-2000 yıllarında Rize İl Emniyet Müdürü, 2000-2001 yıllarında Kırklareli İl Emniyet Müdürü, 2001-2002 yıllarında Bilecik İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Asayiş Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yaptı. Bir süre Emniyet Genel Müdürlüğü A.P.K. Daire Başkanlığında APK Uzmanı olarak görev yapan Coşkun Hayal, sırasıyla yine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı, Bartın İl Emniyet Müdürü ve 2006-2007 yıllarında da Kütahya İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı. 12 Aralık 2007 tarihinde Balıkesir İl Emniyet Müdürü olarak atanan Coşkun Hayal, yurtdışında değişik ülkelerde çeşitli görevlerde bulundu. Yurtdışı görevlerindeki hizmetleri nedeniyle 2 madalya ve çok sayıda teşekkür belgesi ile yurtiçindeki başarılı çalışmalarından dolayı bir çok takdirname, teşekkür belgesi ve ikramiyelerle ödüllendirilen Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, evli ve 4 çocuk babası.
Coşkun Hayal'in adı Kütahya Emniyet Müdürlüğü görevi sırasında ANAVATAN Partisi'nden milletvekili adayı olarak geçmiş, ancak, ANAVATAN ANAVATAN-DP birleşmesindeki sorunlar sebebiyle milletvekili adayı olmaktan son anda vazgeçmişti.

 

Coşkun Hayal; Aralık 2008 tarihinde AKP'den İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden ayrılmış, ancak aday olamamıştı. AKP'nin Beşiktaş adayı Sibel Fatma Çarmıklı olmuştu.

 

 

*Atamalarla ilgili olarak İhlas Haber Ajansı?ndan alınan haber aynen şöyle:

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Emniyet Müdürleri Kararnamesi'ne göre 18 ile yeni emniyet müdürü atandı.
Bazı emniyet müdürlerinin görev yerlerinin değişmesini öngören Emniyet Müdürleri Kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnameye göre Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Emin Arslan, Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü, başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı. Emniyet Genel Müdür Yardımcılıkları'na ise 1. Hukuk Müşaviri Osman Karakuş, Yabancılar Hudut İltica Dairesi Başkanı Mustafa İlhan, Amasya Emniyet Müdürü Mustafa Doğan Kılınç ve
Kocaeli Emniyet Müdürü Osman Çapalı getirildi.

Kararnameye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne Erzurum Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne Kütahya Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Kütahya Emniyet Müdürlüğü'ne Hatay Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu, Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne Polis Başmüfettişi Ragıp Kılıç, Amasya Emniyet Müdürlüğü'ne Polis Başmüfettişi Ayhan Acet, Ardahan Emniyet Müdürlüğü'ne Merkez Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz, Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne Karaman Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Karaman Emniyet Müdürlüğü'ne Polis Başmüfettişi Lütfü Sönmez, Düzce Emniyet Müdürlüğü'ne Polis Başmüfettişi Ali Gezer, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne Niğde Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Niğde Emniyet Müdürlüğü'ne Kastamonu Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'ne Polis Başmüfettişi Ömer Altıparmak, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne AKKM Dairesi Başkanı İsmail Türkmenli, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne Tokat Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Tokat Emniyet Müdürlüğü'ne Polis Başmüfettişi Mustafa Aktaş, Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne Polis Başmüfettişi Kadir Ay getirildi.

Kararnamede, Ardahan Emniyet Müdürü Mehmet Gürtekin, Düzce Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal ve Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan'ın ise başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındıkları belirtildi.