Niğde'de düzenlenen çete operasyonu kapsamında, İl Emniyet Müdürü ile Bor İlçe Emniyet Müdürü'nün makamında ve evinde yapılan aramaların ardından savcılıkta 2 saat ifade veren Yusuf Albayrak tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Albayrak'ı tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Niğde İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Bor İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve Niğde Emniyet Müdürlüğünde müdür yardımcısıyken 1. sınıf emniyet müdürlüğüne yükseldikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına görevlendirilmesi yapılan Raşit Çavdar'ın Kuşadası'ndaki evinde aramalar sürdürülüyor. Aynı zamanda Niğde Sanayi ve Ticaret Odası (NSTO) Başkan Yardımcısı olan işadamı Arif Arı'nın NSTO'daki makam odasında da arama yapılıyor. İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, operasyonlar kapsamında öğle saatlerinde mevcutlu olarak adliyeye çıkarılacak.
Bilindiği gibi Yusuf Albayrak, 1997 yılında Kdz.Ereğli'de İlçe Emniyet Müdürlüğü ardından Zonguldak İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini de sürdürmüştü.

Cumhuriyet Savcıları, sabah saatlerinde Yusuf Albayrak’ın makamı ve evine gelip kameralar eşliğinde arama yapmaya başladı. Eş zamanlı olarak Bor İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Niğde İl Emniyet Müdürü Yardımcısı iken rütbe alarak Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu’nda görev yapmaya başlayan 1’nci Sınıf Emniyet Müdürü Raşit Çavdar ile Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı işadamı Arif Arı’nın da işyerleri ve evlerinde de arama yapıldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Albayrak buradaki işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.