Alaplı Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla öğrenci ve yolcu taşıyan servislere yönelik denetimlerini artırdı.
Alaplı Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amir Vekili Uğur Mazlum yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla öğrenci ve yolcu taşıyan servislere yönelik denetimlere başladıklarını söyledi. Okul döneminin başlaması ve artan öğrenci ve yolcu taşımacılığı konusunda kendilerine yoğun şikayetler geldiğini belirten Mazlum, "Özellikle okul döneminin başlamasıyla birlikte artan yoğun öğrenci ve yolcu taşımacılığı konularında, Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüze gelen toplu taşıma araçlarıyla ilgili yoğun şikayetler gelmektedir. İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı trafik ekibimiz tarafından gerekli denetimler kararlılıkla sürdürülmekte olup, ilgili konularda okul döneminin başlamasıyla birlikte şehir merkezinde öğrenci servisi taşımacılığı yapmak üzere müracaat eden 17 araçla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğümüz önünde gerekli denetimler yapılarak araçların gerekli şartlara haiz olup olmadıkları denetlenmiştir. Okulların başlamasıyla birlikte de denetimlerimiz sürdürülmektedir. Köylerden şehir merkezine yolcu taşımacılığı yapan araçlar üzerinde 29 Eylül 2010 tarihinde yapılan denetimlerde, 28 adet araç denetlenmiş, bu araçlardan 2 adedine yolcu taşıma faaliyet hakkı olmaması nedeniyle Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesi gereğince işlem yapılarak araçlar 15 gün süreyle trafikten men edilmiştir. 1 adet araç yakalamalı hacizli olması nedeniyle işlem yapılmıştır. 6 adet araca ise sadece servis taşımacılığı yapma hakkı olmasına rağmen köy yolcusunu taşıması nedeniyle işlem yapılmıştır. Ayrıca Belediye Başkanlığına da minibüs duraklarında gerekli düzenlemenin yapılarak köylerden yolcu taşımacılığı yapma hakkı bulunan M plakalı araçlar haricinde duraklarda araçların bulundurulmaması ve bu konuda gerekli denetimlerin konunun hassasiyeti yönünden ağırlık verilmesi yönünde bilgi verilmiştir" dedi.
Denetimlerin kararlılıkla süreceğini belirten Mazlum, "Vatandaşlarımızın ve araç sahiplerinin gerek seyahatleri esnasında gerekse trafik cezası ile karşılaşmamaları açısından, köylerden şehir merkezine yapılan yolcu taşımalarında M plakalı araçları kullanmaları, normal plakalı ticari araçların sadece servis (okul ve personel) taşımacılığında kullanılması, öğrenci servis taşımacılığında Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde belirtildiği şeklide öğrenci taşımacılığının sadece okul servis araçları (Belediyelerce düzenlenerek verilen okul servis aracı izin belgesi) ile yapılması gerektiği, bu araçlar haricinde ticari taksi ve hususi araçlarla öğrenci servis taşımacılığının yapılamayacağının bilinmesi gerekmektedir. Denetimlerimiz yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda kararlılıkla sürdürülecektir" diye konuştu.