Alaplı'da Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçedeki merkez ilköğretim okulunda meydana gelen hırsızlık olayının kısa sürede aydınlatılması dolayısıyla Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğüne teşekkür belgesi takdim edildi.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçede önceki gün Merkez İlköğretim Okulunda meydana gelen hırsızlık olayının aydınlatılması ve faallerinin yakalanması dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline düzenlenen bir törenle teşekkür belgesi takdim etti.
Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törende Alaplı Kaymakamı Aydın Memük'de hazır bulundu. Törende konuşma yapan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, İlçe Emniyet Müdürlüğünün ilçedeki hem genel güvenliğin hem de okullarda güvenliğinin sağlanması noktasında başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. Asayiş olaylarının azalmasının ülkenin hukuk ve demokratik bir devlet olduğunun göstergesi olduğunu belirten Memük,"Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz büyük bir özveri ile ilçemizde başarılı çalışmalara imza atıyor. Bu bizleri gururlandırıyor. Kendilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran'da yaptığı konuşmada  "İlçemizde Merkez İlköğretim Okulunda bilgisayar, iki adet DVD, ve bilgisayar malzemesi hırsızlığı yaşanmıştır. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz hırsızlık olayının yaşandığı gün 24 saat geçmeden olayın aydınlatılmasını sağlamış ve faallerini yakalamıştır. Emniyet Müdürlüğümüze başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Hırsızlık olayının üzerinden 24 saat geçmeden aydınlatması ilçemizdeki okullarımızda yaşanan hırsızlık olaylarının %50 oranında azalmasını sağlayacaktır. Bizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Emniyet Müdürlüğümüz personeline bu başarıları çalışmalarından dolayı Teşekkür Belgesi ile ödüllendirdik. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Alaplı İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş da yaptığı konuşmada İlçe Emniyet Müdürlüğü Personeline takdim edilen Teşekkür Belgesinin kendilerini onurlandırdığını belirterek" İlçede halkımızın huzur ve güven için Müdürlüğümüzce gerekli güvenliğin sağlanması noktasında çalışmaları yapıyoruz. İlçede kurduğumuz kamera sistemi ile hem ilçe merkezinin hem de okullarımızın güvenliğini sağlamak noktasında önemli bir mesafe kaydettik. İlçede mala karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranında %100 ve şahsa karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranlarında %95'lerin üzerindeyiz. Buda ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucunda elde edilmiş bir başarıdır. Bunun yanı sıra İlçe Merkezine 15 ek kamera daha yerleştirmek suretiyle güvenliğin sağlanmasını üst seviyelere taşıyacağız. Bu anlamda bize destek veren Başta Kaymakamımız Aydın Memük olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Konuşmaların ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Personeline Teşekkür Belgeleri Kaymakam Aydın Memük ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran tarafından takdim edildi.