Alaplı'da, telefonla arayarak para talebinde bulunulan kişi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kontör ve para dolandırıcılığı SMS'i sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.

Alaplı'da boyacılık yapan Mustafa Gültekin'i(45), kendisini polis memuru olarak tanıtan bir kişi, "Kimlik bilgileriniz ve telefon hattınız terör örgütü tarafından ele geçirilerek kullanılıyor, durumun düzeltilmesi için verdiğimiz hesaba para yatırmanız gerekiyor" diyerek, para talep etti. Gültekin, kişinin yönlendirmesiyle bir banka şubesine giderek para yatırdığı sırada Emniyet Genel Müdürlüğü'nden telefonuna gelen kontör ve para dolandırıcılığına yönelik uyarı mesajı üzerine para yatırmaktan vazgeçerek durumu polis ekiplerine bildirdi. Mustafa Gültekin, yaptığı açıklamada, bir inşaatta boya yaptığı sırada tanımadığı bir numaradan kendisini polis olarak tanıtan kişi tarafından arandığını söyledi. Dolandırıcının kendisine kimlik bilgileri kullanılarak terör örgütü tarafından 10 tane telefon hattı çıkarıldığını ve bu hatları takip ettikleri için verilen hesaba para yatırması gerektiği söylediğini anlatan Gültekin, şöyle konuştu:
"Arkadan da telsiz sesi geliyordu. Birleri de konuşuyordu. Bana iki hesap numarası vererek herhangi bir bankaya gidip bu hesap numaralarına 2 bin lira yatırmamı istediler. Arkadan telsiz sesi geldiği için beni polisin aradığını sanarak korktum ve bankaya giderek bankamatik sırasına girdim. Sıra bana geldiğinde verilen hesap numaralarına para yatıracağım sırada cep telefonuma SMS geldi. Para aktarımını durdurarak hemen İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittim. Olayı anlattığımda polisler dolandırıcılar tarafından arandığımı iletti. Emniyetten gelen kısa mesajı okumasaydım dolandırıcılara 2 bin lira kaptıracaktım."