Emniyet mensupları, ilçenin en işlek cadde ve sokaklarına uyarmak için afiş yapıştırdı. Yaptırılan afişler telefonla vatandaşları arayarak kontür isteyen dolandırıcılara kanmamaları için uyarılar içeriyor.
Son günlerde Türkiye’nin birçok yerinde ve Ereğli’de artış gösteren kontör dolandırıcılarına karşı Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşları uyarmak amacı ile afiş yaptırıldı. Telefonla vatandaşları arayan şebeke elemanlarının protokol ve mülki amirlerin isimlerini kullanarak, “Sizin telefonunuzdan savcının eşi rahatsız edilmiş. Sizi emniyete çağırıyoruz. Eğer siz yapmadıysanız telefon numaranız kopyalanmış. Bu numarayı takip edebilmemiz için bize bankamatikten kontör yüklemelisiniz.” diyerek arayanlara itimat edilememesi için hazırlanan afişler bankaların ATM’lerine yapıştırıldı.
Asayiş ve Büro Amirliği ekiplerince yapıştırılan afişlerde ‘Polis sizi arayarak bankamatiklere yönlendirmez. Sizi bankamatiklere yönlendiren kişilere itimat etmeyiniz’ yazısı ile vatandaşlar uyarılıyor.  Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bu tür telefonlara itimat edilmemesi gerektiği belirtilirken arayan numaranın yetkili güvenlik birimlerine şikayet edilmesi gerektiği vurgulandı.