Alaplı Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçede son dönemlerde artan kontör dolandırıcılığı dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Alaplı İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Alaplı Polis Merkezi Amir Vekili ve Bürolar Amir Vekili İlhan Toprak, Güvenlik Güçlerini Destekleme Derneği Başkanı Hikmet Ulukaya, Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, ilçedeki merkez mahalle muhtarları, telefon ve kontör satıcısı esnaflar katıldı.
Bilgilendirme toplantısında konuşan Alaplı İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, ilçede son zamanlarda cepten kontör dolancılığı dolayısıyla muhtarlardan ve telefon ve kontör satıcılarından vatandaşların kontör dolandırıcılığı konusunda bilinçlendirilmesi noktasında önemli görevler düştüğünü kaydetti.
Bu konuda ilçe emniyet müdürlüğü olarak el ilanı ve broşürlerle vatandaşların aydınlatılmasını sağlayacaklarını belirten Tektaş, "Vatandaşlarımız kendilerini devletin bir kurumunun temsilcisi gibi gösterip Kontör istemiyle Sabit ve cep telefonlarına gelen bu tür çağrılara kesinlikle itibar etmesinler ve telefonlarını kapatsınlar tekrar aranmaları halinde ise mutlaka Polis Merkezlerine (155) bilgi versinler. Vatandaşlarımız şunu hiçbir zaman unutmasınlar Devletin hiçbir kurumu herhangi bir işlem için de dahi olsa sizden kontör talep etmez" dedi.