Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, trafikte cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takmayan sürücüler ve kırmızı ışık ihlallerine karşı tedbirlerini arttırdı. 

Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, basın mensuplarını MOBESE Merkezi'nde misafir ederek sistem hakkında bilgi verdi.

Deniz, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile trafikte cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takmayan sürücüler ve kırmızı ışık ihlali konusunda çalışma yapmaya başladıklarını söyledi. 

Sürücülere uyarılarda bulunan Deniz, şöyle konuştu:

"Özellikle emniyet kemeri takmama, seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmak ve kırmızı ışık ihlali birçok yerde olduğu gibi Düzce'de de fevkalade ihlal edilen bir durumdur. Netice itibarıyla teknolojinin gelişmesiyle beraber bunların kontrolü, kontrol sıklığı, yoğunluğu daha da genişliyor. Burada amacımız vatandaşlarımıza ceza kesmek, onları cezalandırmak değil. Tüm medeni ülkelerde olduğu gibi kurallara uymamız, kendi can güvenliğimiz, mal emniyetimiz açısından çok önemlidir." 

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İsmail Caran ise vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla çalıştıklarını ifade ederek, "İç İşleri Bakanlığı talimatları ve Emniyet Genel Müdürlüğü çalışmaları neticesinde KGYS ve PTS üzerinden 21 Eylül itibarıyla bir arkadaşımızı görevlendirerek kırmızı ışık ihlali, cep telefonu ile görüşme ve emniyet kemeri çalışması yapacaktır. Bu çalışma, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaya yöneliktir." diye konuştu.

 

(AA)