Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Büro Amirliği tarafından İlçedeki tüm İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine not defteri ve takvim dağıttı.

Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü Karakol Amiri Komiser Oktay İmad, Toplum Destekli Polis memuru Ertan Çıldıroğlu ve polis memurları İlçe genelindeki ilkokul ve ortaokulları ziyaret ederek öğrencilere konuşan takvim ve not defteri hediye etti.
Öğrencilere 'Konuşan Takvim ve Not Defteri' projesi hakkında bilgiler veren Karakol Amiri Komiser Oktay İmad, öğrencilerin çevrelerinde olup biten olaylar ile çevrelerindeki kötü niyetli kişilerin farkına varmalarını sağlamak amacıyla üzerinde önemli bilgiler bulunan not defteri ve takvim dağıttıklarını söyledi.Öğrencilerden takvimin üzerinde yazılı olan bilgileri mutlaka okumalarını isteyen İmad:
Takvimin üzerinde, evden dışarı çıktığımızda nerede ve kiminle olduğumuzu mutlaka ailemize bildirelim, acil durumlarda anne ve babamıza ulaşabilmek için adres ve telefon bilgilerimizi öğrenelim, evde yalnız kaldığımızda kapıyı yabancı kişilere açmayalım, sizi zorla bir yere götürmek isteyen olursa; tanıdığınız biri bile olsa bağırarak etraftan yardım isteyelim, tanımadığımız kişilere kendimiz ve ailemizle ilgili bilgi vermeyelim, bilmediğimiz bir yerde kaybolduğumuzda gördüğümüz ilk polisten yardım isteyelim.
Her teneffüste okuyun
Takvim sınıflarınız bir köşesine mutlaka asın ve her teneffüse çıktığınızda mutlaka bir kere okuyun. Takvimin üzerinde öğretici bilgilerin yanı sıra çizgi roman kahramanlarının resimlerinde koyduk. Kahraman polis resmi var. En önemlisi 155 polis imdat telefon numarasını koyduk. Başınıza herhangi bir olay geldi. Ya da bir olay gördünüz. Mutlaka 155 polis imdat hattını arayın. Dağıttığımız not defterlerine annenizin ya da babanızın cep telefon numarasını yazabilirsiniz.
Okulla ilgi bilgilerinizi, ders notlarınız yazabilirsiniz. Arkasında çarpım tablosu var. Ondan faydalanabilirsiniz diye konuştu.