Her yıl düzenli olarak kutlanan ve bu yıl 19. düzenlenen Uluslar Arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili olarak Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçe halkının ve dışarıdan gelen misafirlerin huzur içerisinde festivali kutlamaları amacıyla tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Festival öncesi diğer kamu kurumları ile koordineli bir şekilde çalıştıkları hiçbir olumsuz olaya mahal vermeyeceklerini belirten Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü'nün konu ile ilgili yazılı açıklaması şu şekilde:

06-07-08 Temmuz 2012 tarihleri arasında İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından İlçe halkının ve dışarıdan gelen misafirlerin Huzur ve Sükunet içerisinde festivali kutlamaları amacıyla, Kdz Ereğli İlçesinde sağlanmış olan huzur ve güven ortamının korunması, hiçbir kanunsuzluğa müsaade edilmemesi, Polislik mesleğine yakışır, vakar ve ciddiyetle, verilen görevleri bilinçli bir şekilde yerine getirmek, halka davranış ve diyalogumuzla devletin varlığını, mutlak suretle disiplin anlayışı ile örf adetlere saygılı, ön yargısız, tarafsız ve duyarlı bir vazife anlayışı ile görevimizin kutsallığını unutmadan hukuk ve kanun hakimiyetini her alan da hissettirmek, her hangi bir olumsuz olayın olmasına mahal vermemek amacı ile;

Festival Öncesinde İlçemizdeki diğer kamu kurumları ile koordineli olarak vatandaşların hiçbir şekilde mağdur olmamaları için tüm Emniyet tedbirleri planlanarak alınmıştır.

İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün İlçe halkımızın festival öncesi ve sonrasında Huzur ve Sükunet ortamının korunması için suç ve suçlu ile mücadelede çalışmaları aynı kararlılık ve titizlikle devam edecektir.