Alaplı Emniyet Müdürlüğü tarafından muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla huzur toplantısı yapıldı. 690 evler mahallesinde ?güven içinde yaşam? parolası ile gerçekleştirilen toplantıya Alaplı ilçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Baş, Karakol Amiri Komiser Yardımcısı İlhan Toprak, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.  Toplantıda konuşan, Alaplı ilçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Baş, ilçeye alışmaya başladığını belirterek, en kısa zamanda yaşanan olumsuzlukları düzeltmeye çalışacaklarını söyledi. Vatandaşlarla el ele vererek Alaplı?da asayişi sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Baş, "Düzenleyeceğimiz 'halk günleri' ile vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyeceğiz ve bu toplantıları önümüzdeki günlerde devam ettireceğiz. Sizden istediğim olaylarda, sorunları detayları ile bizlere anlatmanız, eksik bilgi sorunu çözmeyi zorlaştırıyor? dedi. Vatandaşların gördükleri her olumsuz durumu mutlaka polise bildirmeleri gerektiğini belirten Baş, ?İlçede 20 bin nüfusa 20 personel ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Personelimizin her zaman her yerde olma şansı yok, sizler huzur ve asayişi sağlamamızda bizim gören gözlerimizsiniz. İlçe nüfusuna göre, gelen ihbar sayısı yok denecek kadar az, huzur ve güveni sağlamamızda sizlerin ihbarları bizim için çok önemli, ihbar eden arkadaşlarımız dikkate alınmayacaklarını düşünmesin, her ihbar mutlaka birimlerimizce dikkate alınacaktır, gereği yerine getirilecektir? dedi.

 

?ASILSIZ İHBARLARA DİKKAT?

Vatandaşlardan sürekli asılsız ihbar aldıklarını ve bu durumun kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirten Baş, asılsız ihbarlar konusunda vatandaşları uyardı.

Eksik bilgiler verilmemesini de isteyen Baş, ?Vatandaş telefonla arıyor, polis arkadaşımıza, yetişin kaçıyor, arabayla kaçıyor diyor ama kim kaçıyor? Nereye kaçıyor bilgi yok.  Sizlerden özellikle şu hususlara dikkat etmenizi istiyorum, ihbar yaparken mutlaka doyurucu ve detaylı bilgi ile ihbar yapın. Araçla yapılan suçlarda, mutlaka aracın plakasını alın, şikâyet edeceğiniz kişiyi tanımıyorsanız, mutlaka eşkâline iyi bakın. Bu detaylar bizlerin işlerini kolaylaştırdığı gibi, kısa zamanda suçlu ile ilgili netice almamızı sağlar,  Devletimiz sizlerin huzur ve güvende içinde olmanızı sağlamamız için bizlere para veriyor. İşimiz sizlerin huzur ve güven içinde yaşamanızı sağlamaktır. Sizleri sıkıntıya sokacak herhangi bir durum konusunda bizlere gelemiyorsanız, değerli mahalle muhtarlarımız burada, onlarla paylaşın, onlar bizim sağ kolumuz, gereği ne ise yapılır, yeter ki sizler, sorunlarınızı, sıkıntılarınızı, şikâyetlerinizi bize ulaştırın? diye konuştu.

 

?APARTMANLARA KAMERA SİSTEMİ TAKILMALI?

Emniyet Müdürü Baş, apartmanlarda oturan insanlara, apartmanlarında meydana gelebilecek, hırsızlık ve benzeri suçlara karşı güvenlik kameraları takılması çağrısında bulundu. Hırsızlık olaylarının aydınlatılabilmesi için apartman girişlerine kamera sisteminin gerekliliğini vurgulayan Baş, açıklamalarını şöyle tamamladı:

?Apartmanlarda meydana gelebilecek suçların failini bulabilmemiz için, apartman girişlerine mutlaka kamera sisteminin takılması gerekiyor. Kamera sistemini kurmak pahalı bir işte değil, küçük paralarla büyük olayların önlenebilecek. Takılacak kamera sistemi ile suçla mücadelede caydırıcılıkta ön plana çıkabilir.?

Toplantıda konuşan Karakol Amiri Komiser İlhan Toprak,  ?Son zamanlarda, polis olarak tanıtan kişiler tarafından telefon açılarak kontör dolandırıcılığı yapılıyor. Vatandaşlarımıza tekrar bunu hatırlatma gereği duyuyoruz. Devletin hiçbir biriminden kontör istenmez, bu şekilde telefon alan vatandaşlarımız bunları dikkate almasınlar. Burada bulunan arkadaşlarımız bu konuyu her yerde mutlaka anlatın, vatandaşlarımız dolandırılmasın? dedi.