Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, suç ve suçlular mücadele kapsamında toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla "Gözümüz Olun Huzurunuz Olalım" projesi başlattıklarını söyledi.
Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, ilçede halk ve polis arasında yaşanan sıcak diyalogların 155 Polis İmdat telefonuna istedikleri düzeyde yansımadığına dikkat çekti. İlçede yaşayan 20 bin çift göze ihtiyaçlarının olduğunu bu amaçla "Gözümüz Olun, Huzurunuz Olalım" projesi başlattıklarını belirten Baş, "Halkımızdan beklentimiz bizim olmadığımız yerde gözümüz olmaları, vatandaşlarımızın 155 Polis İmdat telefonunu aramalarını ve sıkıntılarını bizimle paylaşmalarını bekliyoruz. Bu anlamda toplumsal duyarlılığımızı arttırmak amacıyla suç ve suçluyla mücadelede sokaklarımızda işyerlerimizde birebir vatandaşlarımızla görüşeceğiz, bu noktada ilgi ve destek bekliyoruz" dedi. İlçenin Zonguldak'ın batıya açılan penceresi konumunda olduğunu, hırsızlık suçlarının yüzde 85'inin batı illerinden gelen şahıslar tarafından gerçekleştirildiğini belirten Baş, "İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak MOBESE projesi hazırladık. Projenin yaklaşık maliyeti 250 bin TL civarındadır. Projemiz tamamlandığında üst makamlara sunularak ödenek talebinde bulunulacaktır. Ancak bu süreç içerisinde biz ne yapabiliriz diye düşündük ve Güvenlik Hizmetleri Destekleme Derneğimizle bir proje başlattık. Sokağımızı, sitemizi beraber koruyalım projesine kamuoyundan çok güzel tepkiler aldık.
İlk etapta Alaplı'ya giriş noktamız olan Yalı Kavşağı, Yığılca Yolu, Fatih Mahallesi'ne giriş ve terminal civarına 4 ayrı noktada 16 kameralı bir kontrol sistemi kuruyoruz. Son aşamasından olan projemiz önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacaktır" diye konuştu.