Alaplı İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Ramazan ayı dolayısıyla iftar öncesi ve sonrası kazalarda son günlerde artış meydana geldiğini dikkat çekerek, sürücülerin duyarlı olmalarını ve birbirlerine karşı hoşgörülü ve saygılı davranmaları gerektiğini bildirdi.
Ramazan ayında açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkat dağılmasının meydana geldiğini belirten Tektaş, sürücülerin her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmaları gerektiğini, bunun yanı sıra birbirlerine hoşgörülü ve saygılı davranmalarının önemine de dikkat çekti. Sürücülerin trafik kurallarına uymasını ve bunun hem kendileri de hem de diğer araç sürücüler açısından hayati önem taşıdığını kaydeden Tektaş, şunları kaydetti:
"Ramazan ayında sürücülerimizin hız limitlerine, trafik kural ve işaretlerine uyması gerekmektedir.
Özellikle geç saatlere kadar uyumayan ve sahura kalkan sürücülerimizin erken saatlerde yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Bunu yanı sıra Ramazan ayı boyunca sürücülerimizin iftara yetişmek için acele etmeleri kendilerini ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmektedir."