Kdz. Ereğli Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü oynanacak olan ve şampiyonluğu belirleyecek Fenerbahçe -Galatasaray derbi maçı öncesinde her iki takımın taraftarına da sağduyu çağrısı yaptı.
Derbi maçlarda tarafların sevinç gösterilerini ilçenin en işlek caddeleri sahil ve devrim bulvarında yapmak istediğini söz konusu bulvarda hem trafikte aksamaların meydana geldiğini ve hem de taraftarlar arasında tartışmalar yaşandığını belirten Koçak, taraftarlardan özellikle bu caddeler üzerinde sevinç gösterisinde bulunmamalarını istedi.
Taraftarların maçı izledikleri ortamda sevinç gösterilerinde bulunmalarının daha doğru olacağını kaydeden Koçak, bunun hem ilçedeki trafiğin aksamamasına hem de vatandaşların rahatsız olmamasını sağlayacağını belirtti.
Emniyet müdürlüğü olarak maç esnasında ve sonunda ilçenin önemli noktalarında rutin trafik denetimlerinde bulunacaklarını belirten Koçak, 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü oynanacak olan ve şampiyonluğu belirleyecek Fenerbahçe -Galatasaray derbi maçı öncesinde taraftarlarımızın maç sonucunda özellikle ilçenin en işlek caddesi olan devrim ve sahil bulvarında sevinç gösterisi ve taşkınlıklar yapması hem trafiği aksatmakta hem de vatandaşlarımıza rahatsızlık vermektedir. Aynı zamanda kazanan ve yenilen takımların taraftarları arasında tartışmalar ve üzücü olaylar meydana gelebilmektedir. Biz bu konuda her iki takımın taraftarlarının aşırı taşkınlık yapmamasını ve özellikle bu iki caddeyi kullanmamalarını istiyor ve taraftarlarımızın maçı izledikleri ortamlarda sevinç gösterilerini yapmalarının daha uygun olacağını düşünüyoruz. Bu vesile ile her iki takım taraftarından sağduyulu davranmalarını bekliyor ve her iki takımımıza da başarılar diliyoruz dedi.