31 Mayıs'ta İstanbul Taksim Gezi Park'ta meydana gelen olayları kınamak üzere Kdz. Ereğli'de de devam eden yürüyüşlerle ilgili olarak ilçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak İş Bankası önünde toplanan eylemcilere yaptığı kısa konuşmada, "istediğinizi yapabilirsiniz ama yasal olarak hava kararmadan önce Erdemir Ofis önü ile Atatürk Anıtı arasında yürüyebilirsiniz" dedi.

Her zaman olduğu gibi saat 21.00'de İş Bankası önünde toplanarak "Her Yer Taksim, Her Yer Direniş" sloganı atan eylemcilerin bu kez sürpriz konuğu ilçe Emneyet Müdürü Niyazi Koçak oldu. Koçak İş Bankası önünde toplananlara "Toplantı gösteri ve yürüyüş kanuna göre Kdz. Ereğli'de yürüyüş alanı Ofis Önü ile Atatürk Anıtı arasındadır. Hava kararmadan önce bu eyleminizi özgürce yapabilirsiniz. Herhangi bir kişi ve bilgi mahiyetinde Kaymakamlığa bir dilekçe vererek bu yürüyüşünüzü yapabilirsiniz. Ama siz yine demekrotik hakkınızı nasıl kullanmak isterseniz kullanın. Ben sizi bilgilendiriyorum" sözleriyle eylemcilere seslendi. Emniyet Müdürü Koçak'ın bu açıklamalarından sonra "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganı atarak Atatürk Anıtı önüne yürüyen eylemciler, burada attıkları sloganlar ile Gezi Parkı olaylarını kınadılar ve "Çapulcu" türküsünü seslendirdikten sonra İstiklal Marşı'nı okudular. 

Eylemciler daha sonra aldıkları ortak karar ile 14 Haziran tarihinden itibaren Erdemir Ofös önünde saat 20.00'de toplanıp Atatürk Anıtı önüne kadar yürüme kararı alarak sessizce dağıldılar.