TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, 29 Mayıs 2010 Cumartesi günü düzenlenen "Patlayıcı/Parlayıcı Ortamlarda Elektriksel Güvenlik Temel Eğitimi" hakkında bilgi verdi.
Özgümüş, eğitim kapsamının "Tarihi Gelişim", "Atex Direktifleri", "Yasal Durum", "Yönetmelikler", "Genel Bilgi" ve "Soru-Cevap" bölümlerinden oluştuğunu belirterek şunları kaydetti:
"25 ÜYEMİZ
EĞİTİME KATILDI"
"TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Merkezi, Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi (MİSEM) tarafından EMO Zonguldak İl Temsilciliği organizasyonuyla 'Patlayıcı/Parlayıcı Ortamlarda Elektriksel Güvenlik Temel Eğitimi', 29 Mayıs 2010 Cumartesi günü TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nde gerçekleştirildi.  Ülkemizde 30 Aralık 2006 tarih ve 26392 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler İle İlgili Yönetmelik' (94/9AT) uygulanıyor.
Patlayıcı ortamlarda kullanılacak teçhizat için uyulması gereken kurallar, Avrupa Birliği'nce kabul edilen direktifler esas alınarak hazırlanan bu ATEX Yönetmeliği'nde tanımlandı. Yapılan eğitimle patlayıcı/parlayıcı ortamlarda çalışan üyelerimizin bilgilendirilmesi amaçlandı. Eğitime, Servis Mühendisinden Müessese Müdür Yardımcısına kadar çeşitli kademelerde görev yapan Türkiye Taşkömürü Kurumu personeli ile Hema Endüstri A.Ş. Kandilli ve Amasra Kömür İşletmelerinde çalışan toplam 25 üyemiz katıldı. Eğitim EMO MİSEM Eğitmeni Elektrik Yüksek Mühendisi Kemal Sarı tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca TTK AlSz Test İstasyonu Mühendisi Sayın Necdet Karabakal da konuk olarak katılarak katkıda bulunmuştur. Eğitimde aşağıdaki konular güncel standart hazırlıkları ve uygulama pratikleri ile anlatıldıktan sonra soru-cevaplarla tamamlandı."