Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Kocaeli Şubesi öncülüğünde "Enerji Verimliliği" konusunda sürdürülen bilimsel ve teknik çalışmaların yanı sıra, EMO Zonguldak İl Temsilciliği de kent insanıyla, öncelikle de çocuklarla ve gençlerle enerji verimliliği duyarlılığını artırıcı etkinliklerle buluşuyor. Elektrik Enerjisi Tasarrufu, Verimliliği ve Çevre Üzerine Etkileri konulu Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen Resim-Öykü yarışmaları, EMO Zonguldak İl Temsilciliğinin geleneksel hale dönüştürülen etkinliklerinden biridir.
 TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, Zonguldak'ta yer alan (ilçeler dahil) tüm ilköğretim okulu öğrencilerinin katılımına açık olmak üzere Resim ve yine Zonguldak'ta yer alan (ilçeler dahil) tüm ortaöğretim (lise ve dengi) okulu öğrencilerinin katılımına açık olmak üzere Öykü yarışmalarının bu yıl dördüncüleri için yarışma süreci Zonguldak Valiliği Makamının onayıyla başladığını belirterek Valilik onayı ile birlikte yarışma şartnameleri ve afişlerin tüm okullara gönderiminin tamamlandığını bildirdi.

RESİM YARIŞMASI
KATILIM ŞARTLARI
Zonguldak ilimizdeki ilköğretim okulu öğrencilerinin katılabileceği Resim Yarışması için, eserlerin 35 x 50 cm ölçülerindeki resim kağıdının bir yüzeyine tercih edilen teknikle yapılması ve paspartulu olarak, katlanmadan ve yıpranmayacak şekilde iki mukavva arasına konularak gönderilmesi gerekiyor.

ÖYKÜ YARIŞMASI
KATILIM ŞARTLARI
Zonguldak ilimizdeki ortaöğretim (lise ve dengi) okulu öğrencilerinin katılabileceği Öykü Yarışması için, eserlerin A4 boyutlu kağıda en az 2 sayfa olacak şekilde; bilgisayarla yazımda 1 tam aralık ve harf büyüklüğü 12 punto, elle yazımda ise mürekkepli kalemle okunaklı biçimde yazılması gerekiyor. Eserler, Türkçe dil kurallarına uygunluk, yaratıcılık ve özgünlük ile Türk Milli Eğitim temel ilkelerine uygunluğu esas alınarak değerlendirilecek.
Her iki yarışma için de eserlere en az 5 (beş) harften oluşan bir rumuz verilmesi, bu rumuzun eserlerin arka yüzlerine yazılması ve aynı rumuzun bir zarf üzerine yazılarak zarfın içerisinde öğrencinin adı, soyadı, okulu, sınıfı, numarası, anne-baba adları ve meslekleri, ev adresi, telefon numarası ve e-posta adresi bilgilerine yer verilmesi gerekmektedir. Yine her iki yarışmaya katılacak eserlerin okul müdürlüklerince EMO Zonguldak İl Temsilciliği adresine en geç 03 Ocak 2012 tarihinde ulaşacak şekilde gönderilmesi gerekmektedir.
Enerji Verimliliği ile bazı birincil enerji kaynakları ile sağlanacak üretimden daha fazla, daha ekonomik ve temiz enerji sağlanabileceğinin tüm taraflarca (üretici, tüketici, özel, kamu, yasama, yürütme, basın, vd.) değerlendirilerek verimlilik üzerine odaklanılmasının yararlı sonuçları olacağı açıktır.