TMMOB EMO Zonguldak İl Temsilciliği tarafından ilki geçen yıl (2008-2009 öğretim yılında) düzenlenen "Elektrik Enerjisi Tasarrufu, Verimliliği ve Çevre Üzerine Etkileri" konulu Resim ve Öykü Yarışmalarının ikincileri için yarışma takviminin belirlendiği bildirildi. EMO Zonguldak Temsilsilcisi Bülent  Özgümüş bu konuda şu açıklamayı yaptı..
Bu yılki yarışma takvimi aşağıda sunulmuştur:
04 Ocak 2010 Öğrencilerin Eserlerini Okul Müdürlüklerine Teslimi
08 Ocak 2010 Eserlerin Okul Müdürlüklerince EMO Zonguldak İl Temsilciğine Ulaştırılması
11 Ocak 2010 Yarışmaya Katılan Eserlerin Değerlendirilmesi
14 Ocak 2010 Sonuçların Açıklanması - Ödül Töreni
Yarışmalarımız Zonguldak kapsamındaki tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarına afiş, şartname ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü onayları ile birlikte PTT aracılığıyla gönderilerek duyurulmuştur. 9 Aralık 2009 tarihi itibariyle yarışma davetimiz ulaşmayan okullar varsa, Temsilciliğimize bilgi verilmesi ile derhal ilgili dokümanlar kendilerine iletilecektir.
2. Resim Yarışması, Zonguldak ve ilçeleri kapsamındaki tüm ilköğretim okulu öğrencilerinin katılımına açık olarak gerçekleştirilecektir. 2. Öykü Yarışması ise Zonguldak ve ilçeleri kapsamındaki tüm (lise ve dengi) ortaöğretim okulu öğrencilerinin katılımına açık olacaktır.
2. Resim ve Öykü Yarışmaları sonucunda dereceye giren ve mansiyon kazanan eser sahibi öğrencilerimize her iki yarışmada da ağıdaki ödüller verilecektir;
     Birincilik : 250 TL'lik Hediye Çeki ve Plaket
     İkincilik : 200 TL'lik Hediye Çeki ve Plaket
     Üçüncülük : 150 TL'lik Hediye Çeki ve Plaket
     Mansiyon : 100 TL'lik Hediye Çeki ve Plaket
     Mansiyon : 100 TL'lik Hediye Çeki ve Plaket
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilciliğimiz tarafından 2009-2010 öğretim yılında ikincisi düzenlenmekte olan Resim ve Öykü Yarışmalarımız, 24 Eylül 2009 günü acı bir trafik kazasında kaybettiğimiz ve İl Temsilciliğimizin ilk personeli olan Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Asude AĞARTAN'ın anısına armağan edilmiştir.
Yarışmalara ilişkin afiş ve şartnameler 
http://emozonguldak.blogspot.com/  adresinde yer almaktadır.