Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak il Temsilcisi Bülent Gümüş birçok kurumun desteğiyle düzenledikleri eğitimi seminerini anlattı.

Üyelerinin  istekleri doğrultusunda Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak Temsilciliği olarak başlatılan  girişimler ile EMO Genel Merkezi, Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi (MİSEM) tarafından düzenlenen üç günlük "Elektrik Tesislerinde Topraklamalar" konulu eğitim Zonguldak'ta Makine Mühendisleri Odası Eğitim Salonunda gerçekleştiriliyor. 
Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak il Temsilcisi Bülent Gümüş şöyle dedi: 
"Eğitim programımıza, Türkiye Taşkömürü Kurumu, Türk Telekom İl Müdürlüğü, KordSA(Sabancı Holding), Kardemir ve HEMA'dan kurumsal olarak, Zonguldak, Bartın ve Kocaeli'nden bireysel katılımlarla 22 mühendis üyemiz iştirak etmektedir.
Eğitimin ikinci günü olan bugün (23 Temmuz 2009), Türk Telekom İl Müdürü Sayın Halil AKSOY ile İl Müdürü Yardımcısı Sayın Nuri ÖZEL eğitime kısa bir süre katılarak bizleri onurlandırmıştır. İl Müdürü, yapılan eğitimin önemini vurgulayarak, özellikle Aydınlatma ve Asansör konularında da yeni eğitimler düzenlenmesi önerisinde bulunmuş ve Türk Telekom Genel Müdürlüğü olarak da meslek içi eğitime verdikleri önemi ifade etmiştir.

Türk Telekom ile birlikte Türkiye Taşkömürü Kurumu, KordSA(Sabancı Holding), Kardemir ve HEMA'nın düzenlenen eğitime, üyemiz personelinin katılımını sağlayarak gösterdikleri ilgiye EMO Zonguldak Temsilciliği olarak teşekkür ediyoruz.

Talepler doğrultusunda eğitim etkinliklerimiz devam edecektir."

ELEKTRİK TESİSLERİNDE
TOPRAKLAMA SEMİNERİ
22-23-24 Temmuz 2009  Saat: 10:00 - 17:00
Seminerin Süresi: 22-23-24 Temmuz 2009 3 Gün
Seminerin Yeri ve Adresi: Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi
Gazipaşa Cad. Oyak Bank İş Hanı No:17 Kat:7 ZONGULDAK
Semineri Amacı: Yenilenen Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Yönetmeliği çerçevesinde değişik sektörlerde çalışan mühendislerin temel bilgileri, yeni gelişmeler ışığında almaları amaçlanmaktadır
Seminerin İçeriği:
TMMOB ve EMO Tüzük ve yönetmelikleri
Mühendislik etiği
İşçi sağlığı - iş güvenliği
Elektrik kazalarında ilk yardım
Mühendislerin hukuki sorumlulukları
Yönetmelikler / Standartlar
Topraklamalar Hakkında Genel Bilgiler
Potansiyel Dengeleme
Toprak Geçiş Direnci
Tasarım , Ölçmeler
Alçak Gerilim Tesislerinde Topraklama
Yüksek Gerilim Tesislerinde Topraklama
Aşırı Gerilimlerde Topraklama
İç Aşırı Gerilimler , Dış Aşırı Gerilimler
Uygulama
Sınav ve Belgelendirme:
Eğitimin sonunda yazılı sınav yapılacaktır. Başarı notu 100 üzerinden en az 70'dir. Başarılı olanlara `Topraklama Yetkilendirme Belgesi' verilecektir. Adayın en fazla 4 sınav hakkı olup, seminere devam zorunluluğu vardır.