TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Zonguldak İl Temsilciliği'nin düzenlediği "2.Resim ve Öykü Yarışmaları"nda derece alan öğrencilere ödülleri ve plaketleri verildi. Enerji kaynaklarının verimli kullanılması için her yıl Ocak ayının ikinci haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlandığı için ödül töreni özellikle bugüne denk getirildi.
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokali'nde yapılan ödül törenine; Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Duyar, TMMOB Mimarlar Odası İl Temsilcisi Turan Demirtaş, Zonguldak Maden Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Çağlar Öztürk, ADD Zonguldak Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz, CHP'li bazı Belediye Meclis üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
YARIŞMA ASUDE AĞARTAN'A  ARMAĞAN EDİLDİ
Açılış konuşması yapan EMO İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, şunları söyledi;
"İnsanlık tarihi; ateşin bulunmasından itibaren enerjiye olan talebin her geçen gün artarak devam ettiğini gösteriyor. Ancak, bu artan enerji talebini karşılayabilmek için gerekli olan kaynaklar sınırsız değil. Günümüzde en çok kullanılan kaynaklardan petrolün 40, doğalgazın 65, kömürün 260 yıl sonra rezervlerinin tükeneceği hesaplanıyor. Ülkemizde 2009 yılında elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 60'ı doğalgaz, ithal kömür, fueloil ve LPG olmak üzere dış kaynaklara dayalı olarak gerçekleştirildi. Bu durum, enerjinin verimli kullanılmasının ülkemiz için önemini daha da fazla artırıyor."
Bülent Özgümüş, ayrıca, 2009-2010 öğretim yılında düzenledikleri "2. Resim ve Öykü Yarışmaları"nı, 24 Eylül 2009 günü bir trafik kazasında hayatını kaybeden, İl Temsilciliği'nin ilk personeli olan Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi Asude Ağartan'ın anısına armağan ettiklerini belirtti.
Daha sonra konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz de, enerji dendiğinde ilk akla gelenin elektrik enerjisi olduğunu belirterek, en çok elektrik enerjisi üreten ve elektriğin en ucuz kullanıldığı ülkenin İngiltere olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Öncelikle "2.Resim ve Öykü Yarışmaları"nda derece alan öğrencilere para ödülleri, plaketleri ve madalyaları verildi. Resim dalında derece alan öğrenciler şu isimlerden oluşuyor: 1.Elif Açıkgöz  (Kozlu Atatürk İlköğretim Okulu), 2.Sümeyye Uludağ (Şehit Madenciler İlköğretim Okulu), 3.Rabia Bozkurt (Özel Yıldırım İzmirlioğlu İlköğretim Okulu), Mansiyon: Aysu Barut (TED Zonguldak Koleji), Mansiyon Görkem Güledağı (Kilimli Cumhuriyet İlköğretim Okulu)
Öykü dalında dereceye giren öğrenciler ise şu isimlerden oluşuyor: 1.Burçin Cansız (Umut-Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi), 2.Tuğçe Özen (Geleceğimin Öyküsü-Ereğli Anadolu Lisesi), 3.Emine Aydın (Sorumluluk-Ereğli Anadolu Lisesi), Mansiyon: Büşra AKSOY(Küçük Detaylar-Ereğli Anadolu Lisesi), Mansiyon: Doğuş KOKARTTI (2020'ye On Kala-Zonguldak Fen Lisesi)
Yarışmacıların ardından Resim ve Öykü Yarışması Jürisine, protokole ve Asude Ağartan'ın annesine plaket verildi ve ardından gelen konuklara ikramlarda bulunuldu.