Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

ADD'nın coşku paylaştığı kutlama mesajı şöyle:

19 Mayıs, herhangi bir kutlama günü değil, Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı kabul edilen, Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkış tarihidir. Nice canların, acıların, göz yaşlarının ve maddi servetlerin kaybı pahasına kazanılan Türk Kurtuluş Savaşı, başı dik, onurlu ve modern bir toplum yaratmış, bütün ezilen milletlere de örnek olmuştu.

Bugünlerde Okullu gençliğimiz üniversite sınavlarına girme yarışı, iş bulma kaygısı içinde yurt sorunlarından uzaklaştırılmıştır. Gençliğimizin en büyük sorunu idealsiz bırakılmış olmasıdır. Gençliğimizin tüm bu olumsuzluklara rağmen cumhuriyet ve devrimlerimizin açtığı çağdaş aydınlanma yolunda her zamankinden daha çok çalışarak ülkemizin değerlerine sahip çıkılacağına olan inancımız tamdır.

Türkiye’nin ulusal eğitimcilerini, gençliğimizi, ülkemizin bağımsızlığı ve halkının özgürlüğü için mücadele eden atalarına layık bir ruhla yetiştirmenin bilinci ile 19 Mayıs Atatürk’ ü anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.

Emperyalizme karşı baş kaldırışın 90. yıldönümünde Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ü saygı ile anıyoruz .