CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, basın toplantısı düzenleyerek 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimler öncesinde partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak ziyaretini değerlendirdi.

CHP Kdz.Ereğli ilçe teşkilatında düzenlenen toplantıda partinin ilçe başkanı Hayrettin Kartal’ın yanı sıra, bazı parti yöneticileri ve belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

SEL FELAKETİ NEDENİYLE EREĞLİLİLERE GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİNDE BULUNDU

Demirtaş, basın toplantısındaki konuşmasına ilçede dünden bu yana devam eden sel felaketine değinerek başladı ve “Tabi yakından takip ediyoruz gelişmeleri. Kışla Sanayi Sitesi’nde, Belen Sanayi Sitesi’nde, benim oturduğum Kepez’de ve çarşı içerisinde birçok esnafımız ve vatandaşımız mağdur olmuş durumda. Kdz.Ereğli son yıllarda en fazla hasar kaybı olan bir sel olayıyla karşı karşıya. Tesellimiz can kaybının olmaması. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. CHP olarak mağdur olan esnafımızın ve vatandaşımızın yanındayız. Onlar için gereken destek neyse sonuna kadar yapacağız.”dedi.

Toplantının asıl amacının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak’a gerçekleştirdiği ziyaret olduğunu belirten Demirtaş, şunları söyledi:

"KILIÇDAROĞLU, ZONGULDAK'A NE KADAR ÖNEM VERDİĞİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ"

“Biliyorsunuz CHP Genel Başkanı  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bütün siyasi parti genel başkanlarının çok çok üzerinde Zonguldak’a büyük bir önem veriyor. Genel Başkanımız sağ olsunlar bizim bütün önerilerimizi kabul ederek Zonguldak ve tüm ilçelerinde vatandaşlarımızla güzel bir buluşma gerçekleştirdi. Biz mitingimizi sadece Zonguldak merkezde de yapabilirdik. Genel Başkanımız mesajlarını oradan da verebilirdi. Ama biz bu sefer  genel başkanımızın Alaplı’dan başlayarak Devrek’e kadar birçok noktada halkla buluşmasını ve miting yapmasını önerdik. Genel Başkanımız da çok sağ olsun bizim bu talebimizi kabul etti ve bizleri onurlandırdı. Özelikle Alaplı ve Çaycuma mitingleri bütün televizyonlardan canlı olarak verildi. Yine ertesi günü yerel ve ulusal basınımızda bu geziden çok bahsedildi. Bu sebeple Genel Başkanımız Zonguldak’a  ne kadar önem verdiğini bir kez daha göstermiş oldu. Ziyaretler boyunca kısa mitinglerin yanı sıra CHP’li belediyelerin yapmış olduğu projelerin açılışları da gerçekleştirildi.

"CHP'Lİ BELEDİYELER BAŞARILI"

Biliyorsunuz Zonguldak’ta 12 tane birbirinden başarılı CHP’li belediye başkanlarımız var. Bu belediye başkanlarımız AKP iktidarının bütün baskısına rağmen, bütün maddi olanaklarını kısmasına rağmen ve defalarca denetlenerek baskı altına alınmak istenmesine rağmen kendi imkanlarıyla çok güzel işler yaptılar. Genel Başkanımız bu gelişinde 4 belediyemizin bugüne kadar yapmış olduğu güzel hizmetlerin açılışını gerçekleştirdi.

"İKTİDAR OLURSAK TÜRKİYE'YE FARKLI BİR YÖN VERECEĞİZ"

Bizim burada önemle vurguladığımız konu şu; CHP’ye vatandaşımız güvenip bizi iktidara taşıdığında ki belediyeler bunun en güzel örneğini gösteriyor zaten; CHP’liler bu ülkeyi çok güzel bir şekilde yönetebilir. Vatandaşlarımız özellikle bunu iyi düşünsünler. CHP’liler bu ülkeyi kurdular, ağır sanayinin temellerini attılar, demokrasinin temellerini attılar ve belediye çalışmalarıyla da güzel işlere imza attılar. Bu seçim döneminde de CHP’ye güvenip iktidara taşırlarsa biz Türkiye’ye çok farklı bir yön vereceğiz, ülkemizi güzel bir şekilde kalkındıracağız.”

Demirtaş, Kılıçdaroğlu’na Zonguldak ziyaretinde şehrin problemlerinin bir kez daha aktarıldığını söyleyerek, şu ifadeler yer verdi:

TTK, TERSANE, EREĞLİ DEVREK YOLU, İSTİHDAM VE GÖÇ...

“Çok iddialı konuşuyorum, Zonguldak’ın sorunlarını ve çözüm yollarını en iyi bilen Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Hatırlarsınız 7 Haziran öncesinde de hem Zonguldak’ta hem de Ereğli’de bir miting yaptı. O zamanda TTK’nın sorunlarını kendisine ilettik. Norm kadro ve 5 bin işçi açığı olduğunu ifade ettik. Genel başkanımız da tüm bunların sözünü bize vermişti. Yine bu gezimizde Kandilli’de kendisini maden işçilerimizle buluşturduk. İşçilerimizin sorunlarını dinledi ve kendi görüşlerini ifade etti. Cuma akşamı hayatını kaybeden bir maden işçimiz vardı, ondan dolayı kendilerine başsağlığı dileklerini iletti. Buradan tüm madencilere mesajlar verdi. Kendisine bundan dolayı da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Tersaneler bölgesindeki sorunları da kendisine ilettik. Tersanelerin canlanması gerektiğini ve orada çok büyük bir istihdam alanı olduğunu bundan dolayı da CHP iktidarında tersanelerle ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini ifade ettik. O da Alaplı mitinginde özellikle bu konuya değindi. Bu konuyla ilgili çalışmalar yapılacağını söyledi.

Bir başka önemli konu da Ereğli-Devrek yolu meselesi. Genel Başkanımız Ereğli mitinginde bunun da sözünü verdi. AKP iktidara geldiğinden beri en çok övündüğü bir yol yapma olayı vardı hatırlarsınız. Ancak bütün her yere gelince yol yaptığını söyleyen, bölgemize çok büyük bir değer katacak olan Ereğli-Devrek yolunu 13 yılda bitiremeyen AKP’ye dedik ki; siz 13 yılda bitiremediniz biz iktidarımızda bu yolu 1 yılda bitireceğimizin sözünü verdik. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağız ve 1 Kasım’dan sonra CHP iktidarında bu yolu bitirmek bize nasip olacak. Bu bağlamda bütün Armutlucuma, Çaylıoğlu ve Subaşı bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Eğer Ereğli-Devrek yolunun bitmesini istiyorlarsa bu sefer adresleri CHP olmalı.

Demirtaş,  Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak’daki işsizlik ve göç sorunu da iyi bildiğini bu konuda da çözüm önerilerinin bulunduğunu ifade etti. Demirtaş, Devrekte’ki heyelanzede vatandaşların sıkıntıları ve kalıcı konuta kavuşması noktasında gerekenlerin yapılacağını söyledi.  Demirtaş, ayrıca Kılıçdaroğlu’nun Ereğli’de simit ve keş ikramından son derece memnun kaldığını belirterek halkın kendisine gösterdiği ilgiden de büyük mutluluk duyduğundan söz etti.

"CHP ZONGULDAK'TA 1. PARTİ, TÜRKİYE'DE İKTİDAR OLACAK"

CHP’nin Zonguldak’ta seçime en hazır parti olduğunu söyleyen Demirtaş, “bu dakikadan sonra artık sahaya gideceğiz ve çalışmalarımız hız kazanacak. CHP iktidarını birlikte kurmak için omuz omuza mücadele edeceğiz. Özellikle bize oy vermeyen vatandaşlarımıza kendimizi bu sefer daha iyi anlatacağız. Sonuçta 1 Kasım günü CHP’nin Zonguldak’ta birinci parti olacağından, Zonguldak’ta en az üç milletvekili çıkaracağımızdan ve Türkiye’de iktidar olacağımızdan en ufak bir şüphemiz yok.”dedi.