T.C. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı ve 2020 Yılı Bartın ili Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında sunulacak projelerin başvuru rehberinde belirtilecek esaslara göre teknik ve mali değerlendirmesini yapmak üzere bağımsız değerlendiricilerin görevlendirileceğini yaptığı açıklama ile şöyle bildirdi:

Bağımsız Değerlendirici olarak görev yapmak isteyenlerin en az lisans mezunu olmaları ve başvuruda bulunmak istedikleri program başlıkları ile ilgili aşağıda belirtilen alanlardan en az birinde beş yıllık deneyime sahip olmaları gerekmektedir;

  1. Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı Tecrübe Alanları
  1. Altyapı Projeleri
  2. Atık Yönetimi ve İyileştirme, Atıkların Geri Dönüşümü ve Bertarafı, Çevrenin Korunması ve Çevre Kirliliğinin Önlenmesine Yönelik Faaliyetler
  3. Kamu – Özel Sektör – STK – Üniversite İşbirlikleri
  4. Meslek Edindirici Eğitim ve Kurs Faaliyetleri,
  5. Ara Eleman Yetiştirmeye Yönelik Eğitim Faaliyetleri,
  6. Eğitimde Çağdaş Teknik ve Yöntemler,
  7. Teknopark, Kuluçka, İş Geliştirme Merkezleri ve Hızlandırıcılar Gibi Girişimcilere Hizmet Eden Yapılardaki Çalışmalar
  8. Sanayi Bölgeleri Yönetim ve Planlama Projeleri
  9. Sektörel Dönüşüm Araştırma ve Fizibilite Çalışmaları

2020 Yılı Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Tecrübe Alanları

  1. Altyapı Projeleri
  2. Turizme Yönelik Çevre Düzenlemesi, Restorasyon ve Peyzaj Çalışmaları
  3. Doğa, Tarih, Kültür, Kamp-Karavan, Sağlık, İnanç, Spor, Yayla vb Alternatif Turizm Faaliyetleri,
  4. Destinasyon Yönetimi
  5. Turizm Rotaları Ağı Oluşturma Faaliyetleri
  6. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Altyapısı Projeleri

Ayrıca adayların,

  • Proje döngüsü yönetimi ve uygulamaları,
  • İdari, mali ve teknik konularda proje etüdü ve değerlendirmesi,
  • Kalkınma Ajansları mali destekleri ve proje uygulama usulleri,
  • Diğer destek programları kapsamında proje izleme, değerlendirme, uygulama ve yönetimi,
  • Finansal analiz ve mali tabloların yorumlanması,
  • Bölgesel yatırım imkânları ve süreçleri, bölgesel programlar,
  • Deneyim alanı ile ilgili mevzuat bilgisi,
  • Fizibilite çalışmaları
  • Ulusal ve uluslararası fonların değerlendirme, izleme, eğitim ve uygulama süreçleri,

konuları ile ilgili bilgi ve/veya deneyim sahibi olmaları tercih sebebi olacaktır.

Bu kapsamda görev yapmak isteyen Bağımsız Değerlendiricilerin Kalkınma Ajansları Proje Yönetim Sistemi (KAYS) Proje ve Faaliyet Destekleme Modülü üzerinden KAYS’a “Bağımsız Değerlendirici” rolü ile kayıt olup kullanıcı adı ve şifre alması gerekmektedir. Ardından tüm Kalkınma Ajanslarına açık olacak özgeçmiş bilgileri sisteme girilmelidir. Son aşama olarak Bağımsız Değerlendirici Alım İlanı açık olan (aktif olan) Ajanslara yine sistem üzerinden başvuru yapmak gerekmektedir.

Bağımsız Değerlendiricilerle İlgili Diğer Hususlar

Bağımsız Değerlendiricilerin teslim edilen projelerin hazırlık aşamalarında görev almamış ve uygulama aşamalarında görev almayacak olan kişiler olması gerekmektedir. Bağımsız değerlendiriciler; kendileri, eşleri, ortakları, ikinci dereceye kadar (bu derece dâhil) kan ve kayın hısımları ile sahibi ya da ortağı oldukları ticari işletmelere ilişkin projeleri değerlendiremezler.

Bağımsız Değerlendiricilerin kimliğine ve bunların değerlendirdikleri projelere ilişkin bilgiler gizli tutulacaktır. Bu kişilerin görevlendirilmeleri ile ilgili yazışmalarda gizlilik kurallarına uyulur, uymayanlar hakkında gerekli hukuki, cezai ve disiplin işlemleri yapılır.

Değerlendirme sürecinde görev alanlar, değerlendirme sırasında proje içeriği ile ilgili elde ettikleri bilgileri ifşa edemezler. Bu çerçevede görevlendirilecek bağımsız değerlendiriciler, değerlendirme öncesinde “Tarafsızlık ve Gizlilik Beyanı”nı doldurup imzalayacaklardır.

Ayrıca, Bağımsız Değerlendiriciler ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında; işin tanımını, süresini, tarafsızlık ve gizlilik esaslarını, çalışma koşullarını ve kamu dışı personel ise kendilerine ödenecek ücret ve benzeri hususları içeren bir sözleşme imzalanacaktır.

Bağımsız Değerlendiriciler bir proje teklif çağrısı döneminde; bir günde en fazla üç proje olmak üzere toplamda en fazla yirmi beş proje değerlendirebilecektir.

Bağımsız Değerlendiricilere Yapılacak Ödemeler

Kamu personeli dışındaki bağımsız değerlendiricilere değerlendirdikleri proje adedi üzerinden ücret ödenecektir. Kendilerine, proje başına aylık asgari ücret net tutarının (AGİ hariç) yüzde yirmi beşini geçmemek üzere, Ajans tarafından tespit edilen ve sözleşmede belirlenecek miktarda ücret ödenecektir. Bağımsız değerlendiricilere ücret ve şehir dışından geliyorlarsa ulaşım giderleri dışında herhangi bir ödeme ve harcama yapılmayacaktır.

Kamu personeli statüsündekiler de dâhil olmak üzere değerlendirme ücreti almayan diğer bağımsız değerlendiricilerin görevleri ile ilgili her türlü gider ve harcamaları, görevlendirme süresince Ajans bütçesinden karşılanacaktır.

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ ADAYLARI

ÜCRETLENDİRME

DEĞERLENDİRME ÜCRETİ TAVANI

DİĞER

Kamu Personeli Olmayan Bağımsız Değerlendiriciler ve "Döner sermaye işletmesi olmayan" Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları

Değerlendirilen Proje Başına:

En fazla, aylık Asgari Ücret Net Tutarının (Asgari Geçim İndirimi tutarı hariç) %25’ine kadar ödeme yapılabilir.

Şehir dışından gelenler için, başvuru formunda beyan edilen, ev adresinden Ajansa bir adet geliş ve yine Ajans'tan, başvuru formunda beyan edilen, ev adresine bir adet gidiş için tüm ulaşım giderleri (Bilet/ Biniş kartı/Fiş/Fatura vb. ibraz edilmediği takdirde ise mutat vasıta rayiç bedeli kadar ödeme yapılır).

Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 37’nci maddesi çerçevesinde ilgili döner sermaye hesabına proje başına: En fazla aylık Asgari Ücret Net Tutarının (Asgari Geçim İndirimi tutarı hariç) %25’ine kadar ödeme yapılabilir.

Kamu Personeli Olan Bağımsız Değerlendiriciler ve Değerlendirme Ücreti Almayan Diğer Bağımsız Değerlendiriciler

Görevleri ile ilgili her türlü gider ve harcamaları

21.11.2019 tarihi itibarıyla “KAYS BD Alım İlanı”nı aktif hale getirmiş bulunmaktayız. Başvurular için son tarih 23.12.2019 saat 23:59’dur.

Bağımsız değerlendiriciler tarafından sunulan proje değerlendirmelerinin 17-28 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.